Tomáš Abrham je specialistou na postupy. Kdo chce jít nahoru, měl by ho angažovat. Za posledních pět sezon u toho byl třikrát! „Nevím, zda se to tak dá říct, ale v nižších soutěžích jsem asi dobrý,“ usmál se a připomněl postupy s Tatranem Rakovník, Vraným a loni s Libušínem. 

„Bylo to sice z druhého místa, za úspěch to ale považuji,“ řekl s tím, že pro něj není podzimní první příčka Baníku překvapením. 
„Máme tým plný šikovných, technicky výborně vybavených fotbalistů. Proto mě naše postavení nepřekvapuje,“ uvedl borec, jenž se nejlépe cítí ve středu zálohy nebo na podhrotu. 

Přiznal, že fotbal je u něj na druhém místě za futsalem, ve kterém hraje za Plzeň nejvyšší soutěž.

Michal Cabejšek kroutí v Tuchlovicích druhý rok. Dá se říct, že je velký cestovatel. Ne, že by měnil kluby jako boty, jde o to, že od svých osmi let dojíždí za svoji velkou vášní několikrát týdně až z Neprobylic na Slánsku! Ať to bylo dlouhé roky na SK Kladno, nebo jednu sezonu do juniorky Dukly. 

„Když už fotbal hraji tak tomu musím něco obětovat,“ řekl mladý fotbalista a přiznal, že se s dospělým fotbalem stále seznamuje.

„Každým utkáním i tréninkem se učím,“ podotkl. 

Svého rozhodnutí obléci tuchlovický dres nelituje, poněvadž se zde potkal se svými spoluhráči z Kladna. Jaro zakončili na desáté příčce tabulky krajského přeboru a po podzimu jsou dokonce pátí. „Jsme vysoko a doufám, že to tak půjde i na jaře,“ uzavřel borec, jenž za svoje fotbalové přednosti považuje rychlost a dobrou práci s míčem.

Špílmachr divizních Velvar Antonín Holub strávil první polovinu roku 2017 v dresu třetiligového Litoměřicka. Vzhledem k narození dcery chtěl být blíže rodnému Kladnu, proto v létě kývl na velvarskou nabídku, byť by se v té době raději viděl v šatně SK Kladno.

„Přesto loňský rok vnímám velmi pozitivně. Velvarskou volbu považuji se dobrou,“ prohlásil. Aby ne, když jeho Slovan překvapivě vede divizi B! „A to byl prvotní cíl zachránit se. Naštěstí se to úplně otočilo,“ pochvaloval si s tím, že jim hodně pomohlo letní tažení národním pohárem, v němž vyřadili České Budějovice (1:0) a pak těsně vypadli s Hradcem Králové (0:1).

„Ještě dnes na to fanoušci vzpomínají. I můj slavný gól Budějovicím budou mít dlouho na paměti,“ usmál se borec, který ve čtvrtek oslaví dvaatřicáté narozeniny.

Pro Michala Jarába byl fotbalový loňský rok zvláštní. Potom, co Vraný skončilo v I. A třídě na desátém místě, došlo kvůli finanční stránce k sloučení áčka s rezervou a pak i k dobrovolnému pádu do I. B třídy.

„Dozvěděli jsme se to až v průběhu letní přípravy a přiznám se, že jsem z toho byl zklamaný a měl jsem z podzimu trošku obavy,“ uvedl a dodal, že z kádru áčku zůstali v celku pouze on a kapitán mužstva Libor Urban.

Průběh podzimu ale byl pro Michala překvapením. Sokol přezimuje na druhé příčce! „Na to, že většina kluků hrála maximálně třetí třídu to je velký úspěch. Mám před nimi respekt,“ řekl Michal, jenž na jaře hrál na postu stopera, kam se po krátkém pobytu v záložní řadě také vrátil. 

Mohl by hrát v útoku alespoň potom, co předvádí v dresu futsalového FK Kladno. V druhé lize patří z 23 góly mezi elitní střelce soutěže!
„To opravdu nehrozí, že bych hrál ve Vraném v útoku,“ prohlásil.

Ve středečním tištěném vydání Kladenského deníku si blíže představíme fotbalový rok 2017 z pohledu Davida Čampulky, Jakuba Jaroše, Stanislava Jung a Radovana Kroutila.