Trefil se však až v poslední minutě základní hrací doby, kdy ve skluzu levou nohou zužitkoval jubilejní desátý rohový kop Kaliny.
Střelec gólu a kapitán týmu přiznal, že proti soupeřům, kteří brání, se jim nehraje dobře.

„Neumíme si s tím poradit. Naštěstí to vyšlo na konci a soupeř už nestačil vyrovnat. Věřím, že nám výhra pomůže," uvedl se šesti góly nejepší střelec Kladna.

Do té doby domácí marně dobývali obranný val soupeře, který je za nerozhodného stavu pustil pouze do dvou příležitostí. V obou byl Bořík.

Nejprve vůbec první střelu utkání mířící mezi tři tyče zneškodnil v 51. minutě brankář Ondrka, chvíli na to mířil vedle.

Severočeši za celé utkání branku netrefili a gólman Tesař si tak pohodlně mohl připsat sedmé čisté konto v sezoně. Stejně tak staronová stoperská dvojice Suchý – Veselý.

Manažer Vilémova a zároveň asistent trenéra Libor Sklenář přiznal, že přijeli ubránit bod. „Co jiného jsme mohli hrát na hřišti třetího. Bohužel v poslední minutě rozhodl sporný, řekl bych obrácený roh. Jinak byli sudí výborní," řekl.

Hosté se po utkání moc zlobili. „Kdyby z toho nebyl gól, tak byl klid," dodal Sklenář a litoval, že kvůli několika absencím měli omezenou možnost střídat.

Po téměř dvou letech si zahrál mistrovské utkání záložník Kladna Pavel Bartoš. Jeden z posledních borců, kteří pamatují nejvyšší soutěž, byl poblíž sporného momentu.

„Podle mne to byl jednoznačný roh, vůbec bych o tom nepolemizoval," prohlásil a přiznal, že po dlouhodobém zranění pochopitelně herní deficit cítil. „Úplně nejhorší to však nebylo," usmál se.

Kvalitnější hru by rozhodně očekával od celého týmu. „Chyběl nám lepší pohyb. Bylo to ale těžké, protože Vilémov to hrál zezadu a my se do toho těžko dostávali," uvedl Bartoš a dodal, že je důležité, že vyhráli, byť s odřenýma ušima. „Musíme však hru zlepšit," uzavřel.

V nastavení měl ideální příležitost vstřelit svůj první gól za Kladno střídající Jung, který postupoval z půlky hřiště na Ondrku, jenž jeho průhlednou kličku lehce vyčíhl.

Vítězové se po týdnu ocitli na druhé straně barikády. V Rakovníku po standardní situaci brankou z poslední minuty prohráli.

Kladno – Vilémov 1:0 (0:0).
Branka: 90. T. Procházka. ŽK: Suchý, Kalina - Hnízdo, Ruszó, Kaňkovský. Rozhodčí: Ježek. Diváci: 210.
Kladno: Tesař – Pechr, Veselý, Suchý, Kalina – Štoncner (36. Bartoš), T. Procházka, J. Procházka (60. Tóth), Šíma (56. Skořepa) – Bořík – Hanzlík (72. Jung).
Vilémov: Ondrka – Krasnický, Jirchář, Hnízdo, Jindřich - Helm, Vavroušek, Jägr, Ruszó – Soukup (62. Čonka), Kaňkovský.