Zápas přinesl v prvním poločase pěkný fotbal, ve druhém už toho diváci po druhé brance Velvar tolik neviděli. Hlavně z kladenské strany.

Velvary - Kladno 2:0, Dominik  Vašut slaví první gólZdroj: Deník/ Rudolf MuzikaDomácí položili základní kamen stavby svého triumfu už po minutě hry. Hosté si zřejmě mysleli, že po týdnu nemohou znovu už v 1. minutě inkasovat, jenže pustili středem obrany střelce Vašuta a ten je vyvedl z tragického omylu. „Nerozumím tomu. Člověk může tisíckrát něco říkat a stejně to zase zahrajeme laxně,“ bědoval trenér Kladna Jan Pejša. Jemu, i protějšku Pavlu Janečkovi bylo jasné, že tenhle moment byl pro vývoj duelu naprosto zásadní.

Kladno ještě v první půli ale mohlo vyrovnat. Po oklepání se brzy vypálil hezky Kafka, jenže Měsíček je výborný gólman. A když ve 24. minutě trefil Kroutil po pěkné otočce tyčku, byla to už poslední vážná možnost hostů v zápase, na který se rozhodně nepřipravili tak dobře, jako na nedávné derby v Hostouni.

Domácí byli v utkání většinou nebezpečnější. Obrtlíkovu hlavičku před poločasem ještě Tesař dostal nad břevno, ale po změně stran už Velvary definitivně zlomily duel na svou stranu. Jakoukoliv aktivitu Kladna potřely útokem a po rohu Kalašem zvýšily na 2:0. Pak už si aktivní hrou jen pohlídaly výsledek, Kladno hrající podle svého kouče Pejši s hlavami dole pustily jen k několika standardkám a samy mohly několikrát zvýšit, hlavně Müllerem. Jeho bídné zakončení je ale vůbec mrzet nemuselo.

Vítězně pro domácí skončila také závěrečná bitka pořadatelů s opilými fanoušky Kladna, které tvrdě vystrkali za vrata stadionku.
Velvarský trenér Pavel Janeček při hodnocení vlastního mužstva nechtěně, ale jasně vystihl, v čem je aktuálně rozdíl mezi Velvary a Kladnem. „Do poslední chvíle jsme se snažili kádr doplnit na všech postech kvalitními hráči, drží nám zdraví a tak mám na lavičce pět kluků, kteří by všude jinde hráli v divizi v základu,“ povídal někdejší hráč Kladna. To Jan Pejša si při obrovské marodce o něčem takovém může nechat jen zdát.

Slovan Velvary – SK Kladno 2:0 (1:0). Branky: 13. Vašut, 50. Kalaš. Rozhodčí: Pekař – Mrkáček, Lafek. Diváků: 300.

Velvary: Měsíček – Šalda, Obrtlík, Frohna, Nosek (89. Červený) – Pavlíček (82. Chrobák), Holub (86. Ludvík), Tenkl, Kalaš (77. Stýblo) - Budějský – Vašut (73. Müller).

Kladno: Tesař – Bartoš, Suchý, Procházka, Borák – Čížek, Růžička, Hanzlík, Šíma (66. Veselý) – Kafka – Kroutil.