Domácí na jaře padli na půdě nováčka 2:4, tudíž mají necelých deset kiláčků vzdálenému sokovi co vracet. „Slaný hraje v sobotu. Mohlo by přijít až tři sta diváků," tipl si kapitán klobuckého celku Michal Kalík a dodal, že i když žádný ze soupeřů není přímo ohrožený sestupem, bude chtít uspět. „Je to derby, které chce každý vyhrát," podotkl s tím, že s jarem jsou náramně spokojení. „Máme nahráno třináct bodů, což je víc než za celý podzim, takže do Zlonic můžeme jet v klidu," uvedl.

Jakub Valský a Mario Jarkas
Valský mění dres, z Liberce přestupuje do Boleslavi

Jeho tým hraje v odvetách výborně. Hlavně venku, a to i na hřištích velkých favoritů. Vyhrál totiž v Libušíně i ve Mšeci. Plný počet bodů si odvezl také z Braškova.

„Na jaře hrajeme víc zatažení, proto nedostáváme tolik gólů. Kromě prvního utkání se Hřebčí hrajeme dozadu dobře," pochvaloval si čtyřiatřicetiletý odchovanec klobuckého fotbalu, jenž si zahrál i za Slaný a Vraný.

Na druhé straně bude stát odhodlaný sok. „Není to běžný zápas. I když děláte, že to je normální utkání, tak rozdíl bude. Přece jen se mezi sebou známe, takže tam bude rivalita," míní zlonický záložník Tomáš Vimr, jenž si je jistý, že se na hřišti bude jiskřit. „Klobuky hrají docela tvrdý fotbal. Bude to hodně o soubojích, a každý z nich bude rozhodovat," prohlásil.

Pro jeho tým bude zápas velkou výzvou, poněvadž na podzim derby prohrál. „Většinou jsme je poráželi, tehdy nám to ale natřeli, takže jim máme, co oplácet," řekl s odhodláním a doplnil, že také on očekává až tři stovky diváků. Ty své by rád potěšil nějakým tím gólem. „Moje forma stoupá. Nově hraji na kraji zálohy, kde mi otevřenější prostor sedí," přiznal a dodal, že nemusí nastřílet rovnou hattrick, prý mu bude stačit vítězná trefa, tak jako před týdnem v Trubíně.

Jeřáby ze slánské  strojírenské firmy.
České jeřáby pomáhají na moři při těžbě ropy