Hrála se dvě utkání, a snad aby to nikomu nebylo líto, oba týmy vyhrály po jednom. V duelu slabších sestav slavili Jihočeši výsledek 3:2, zápas silnějších pak zvládlo lépe Kladno – zvítězilo 1:0.

„Zase to bylo o stupínek blíž tomu, kam se chceme dostat," pochvaloval si trenér Kladna Daniel Drahokoupil.

Jeho první výběr, v němž byli ze známějších hráčů pouze Fujdiar, Růžička, Hofman a Samek, sice velmi brzy prohrával 0:2, ale díky penaltě Fujdiara (jeho strýc Ladislav právě v Budějovicích prožil nejlepší roky kariéry) a přesné ráně Růžičky brzy srovnal. Po přestávce byl i díky šikovným ukrajinským posilám Kravcovovi a Miljutinovičem lepší, ale pěkný gól dali nakonec hosté, a když Hofman v tutovce nastřelil pouze nohy Kravcova, vyhráli 3:2. „Byla tam ale spousta dobrých věcí, i když i mladíci mají velké rezervy v kondici a na tom teď tvrdě pracujeme," dovolil si Drahokoupil lehkou kritiku práce mládežnických koučů SK.

Pak už ale postavil silnější seskupení v čele se stoperem Tomášem Procházkou či Pavlem Bartošem. Ta byla od počátku lepší než protivník a ten mohl být rád, že prohrál pouze 0:1. Gól obstaral Tóth dokončivší pěknou akci Švambery.

Skóre se sice mohlo několikrát změnit, skórovat mohli i hosté (břevno a tyč), ovšem přece jen Kladno bylo v utkání lepší. „Už tam byly vidět věci mající parametry České fotbalové ligy," těšilo Drahokoupila, avšak i on dobře ví, kde SK tlačí bota. „Chybí nám ofenzivní halv, levý záložník a útočník. Tam jsme zkoušeli Zahálku, který se uvedl velmi dobře a dva Ukrajince. S těmi se musíme dohodnout, zda jsou ochotni trénovat a zda jsou peníze, které jim nabídneme, pro ně dostačující. Oba spadají pod manažera Sergeje Hreška a já o ně mám zájem," komentoval trenér Kladna.

Kouč Drahokoupil hovořil i o dalších případných posilách. Jeden neskutečný kanonýr, byť z krajských soutěží, by minimálně na zkoušku dorazil měl. Který? A jak to bude s gólmany? Čtěte ve čtvrtečním Kladenském deníku!

SK Kladno – České Budějovice 2:3 (2:2). Branky Kladna: Fujdiar, Růžička.

SK Kladno – České Budějovice 1:0 (1:0). Branka: Tóth.

Kladno: Sedlák (46. Kolumbič) – Bartoš, T. Procházka, Vavřina, Hajník – Švambera (80. Fujdiar), Rada, Čurda (78. Růžička), Zelenka (25. Kravcov, 87. Hofman) – Tóth (30. Miljutinovič), Zahálka (75. Cafourek).