"Na něčem pracujeme, ale je předčasné říkat na čem, necháme si to zatím pro sebe," usmívá se trenér Jan Pejša. Co není úplně tajemstvím je informace, že v divizi už by nerad pokračoval Václav Kalina, jedna z největších postav kladenského fotbalu posledních dvaceti let. Hráč, který si za Kladno, Mladou Boleslav a Bohemians zahrál i nejvyšší soutěž a v Kladně byl miláčkem fanoušků. V červenci mu však bude jednačtyřicet, takže už má i přes stále výbornou fyzičku nárok na konec kariéry či přesun do nějakého okresního mužstva. "Uvidíme, je to v jednání. Venca na SK zůstane, jen uvidíme, v jaké pozici," říká Jan Pejša.

Jan Pejša // SK Kladno - SK Hrobce 3:1, Divize, 26. 8. 2017
Pejšovy vzpomínky na ligu i kyperské policejní eskorty

S čím je spokojen, jak hráči A týmu i dorostu, který také vede, přistoupili k individuální přípravě během nouzového stavu. Dostali tréninkové plány a podle kouče je z více než devadesáti procent splnili. "Tím mi udělali radost," svěřuje se Jan Pejša.

Ani jeden z hráčů Kladna navíc koronavirem neonemocněl, klubu se nepříjemná nemoc vyhnula. A teď vyhlíží případný přátelský zápas. "Jednáme o tom a v červnu bychom si rádi s někým zahráli. Zatím budeme trénovat," dodal Jan Pejša.

ANKETA DENÍKU: ČEŠI V POHYBU

Kvůli mezinárodní situaci letošní prázdniny strávíme převážně v Česku. Deník se rozhodl zjistit, jak chcete letošní dovolenou strávit právě vy a vaši blízcí. Do speciální ankety se zapojily již stovky čtenářů. Zúčastněte se také a pomozte nám zjistit, jak bude léto v Česku vypadat. Stačí do 20. května 2020 vyplnit anonymní formulář, který najdete na adrese www.cesivpohybu.cz.

Kladenský pohár 2018 (U15), 29. 7. 2018, trenéři Jan Procházka (vpravo) a Roman Pham.
Procházka po trase Kladno - Most cepuje mladé talenty
Jaroslav Želina // SK Kladno - SK Úvaly 2:0, 2015 A2B - Divize B, 7. 11. 2015
Želina dal srdce Braškovu, teď organizuje SK Kladno