Zejména v první půli souboje s Kladnem dával soupeřovým mladíkům lekci z fotbalovosti. Až druhý poločas byl po prostřídání ze strany divizního celku koukatelný. Utkání také dovedl do vítězného konce.

Výhru 5:3 si zajistil až v závěrečných minutách, kdy dvakrát odskočil na rozdíl dvou branek.

Trenér Velvar Pavel Janeček řekl, že byli Kladnu mínimálně vyrovnaným soupeřem. „Domácí byli produktivnější a trestali nás z brejků. Kdybych to shrnul, tak naše hra se mi líbila stejně jako celé utkání," uvedl.

Vedoucí kladenského týmu a dlouhodobě zraněný kapitán Pavel Bartoš s tím souhlasil. Také z jeho pohledu to nebyl špatný zápas.

„Na našem týmu ale bylo vidět, že má za sebou dva týdny těžké přípravy, kdežto soupeř je teprve na začátku. Proto měl větší elán a nadšení," mínil a dodal, že Velvary mají v sestavě zvučná jména, nejvíc se mu ale líbil mladý záložník Dvořák. Na druhé straně to byl jiný mladíček, krajní obránce Neumann. „Ten se mi líbí už delší dobu," přiznal.

Kladno – Velvary 5:3 (2:1).
Branky: 35. Štoncner, 45. Veselý z PK, 79. J. Růžička, 80. Kolmistr, 89. Šmucler - 19. Chrobák, 51. Urban, 81. Červený. ŽK: Pudil. Rozhodčí: Jandák.
Kladno 1. půle: Sedlák – Čížek, Suchý, Veselý, Stočes – P. Růžička, Štoncner, Pudil, Kraus – Tóth – Bořík.
Kladno, 2. půle: Sedlák – Neumann, Suchý, Veselý, Výborný – Holeček, Procházka, Pudil (73. Štoncner), Kolmistr – J. Růžička – Šmucler.
Velvary: Majtaník – Chalupa, Vošmera (10. Urban), Císař, Frohna - Válek, Šmidrkal, Mucha (52. Klempt), Dvořák – Chrobák, Červený.
 

Víc se dočtete v pondělním Kladenském deníku.