Na hřišti v Srbech se začala rodit zasloužená výhra pět minut před přestávkou, kdy po nakrátko rozehraném rohu vrátil Fričův přetažený centr před bránu Bartoš a Samek už jen doklepl balon za čáru.

Po přestávce se dvakrát trefil Hanzlík. Při první brance doskákala jeho tečované střela k zadní tyči, a pak se prosadil i levačkou.

Trenéra Ivana Pihávka to těšilo, výhru však nepřeceňoval. Vzhledem k jménům v sestavě soupeř čekal těžší duel.

„Byli jsme v některých fázích lepší a prosadili se střelecky. Jelikož nemáme typického útočníka, je to  pozitivní," řekl s tím, že se ukázal posun v přemýšlení hráčů a jejich komunikaci na hřišti.

„To jsou věci, s kterými pracujeme, a  posunuly nás k vítězství," mínil. Nový kouč hostů Vladislav Bobek v podstatě nemohl být spokojený s ničím.

„Nechci se vymlouvat, že termín pohárového zápasu nás trošku zaskočil, protože jsme nemohli počítat s pěti hráči. Čekáme, až se to dá do pohybu a přestupy se dotáhnou do konce. Sami jste to viděli, tohle mužstvo není hratelné na ČFL," poznamenal.

Kladno – Králův Dvůr 3:0 (1:0). Branky: 40. Samek, 48., 75. Hanzlík. ŽK: Růžička – Toporčák, Frydrych. Kladno: Sedlák – Rada, Samek, Procházka, Zelenka – Bartoš (78. Stočes), Růžička (70. Koiš), Frič, Šíma – Hanzlík, Krupička (46. Holeček).

Víc se dočtete v pondělním Kladenském deníku.