„Do prvního poločasu se zapojili hráči, které bych chtěl mít v sestavě i v sobotním poháru s Aritmou. A doufám, že se povede vše dotáhnout," přeje si trenér Kladna Ivan Pihávek.

A divte se mu. Před dotažením jsou příchody borců jako Jana Procházky či Václava Kaliny, odchovanců, kteří to dotáhli až do první ligy a nebyli tam vůbec marní. K tomu mladý Čížek, který už také prošel několika zajímavými kluby a čiší z něj výrazný potenciál.

Kladno bylo minimálně půl hodiny o dost lepší než Admira, která přijela bez hlášeného (v minulé sezoně lhoteckého) Mikolandy.

Tomáš Procházka hlavou zvýšil na 2:0, ale lepší dojem z poločasu pokazila nedbalost obrany, kterou potrestal snížením Kurek. A také zmařené sólo v útoku se snažícího rychlíka P. Růžičky. Gólman jeho slušné zakončení vytáhl konečky prstů.

Prvního útočníka zatím Kladno nemá, rafana, který by zaměstnal obranu a byl gólový. A námluvy s žižkovským Doleželem vypadají mizerně, Žižkovu hrozí insolvenční soud a hráče dávat nejen nechce, ale možná ani nebude moci. „Doležela by dali, ale za Hanzlíka. To je nesmysl, je to náš klíčový hráč," rázně zapudil tyhle myšlenky Ivan Pihávek, který na Doležela počká maximálně do konce tohoto týdne.

Ve druhém dějství se už tolik nedělo. Kladenští hodně prostřídali, na hřiště vlezli do tvrdé zkoušky naprosto neokopaní Bodnár, Borák, Červenka či Bystřický, kteří jsou teprve na začátku cesty, a tak není na místě kritika. Spíš plus za snahu, Bodnár dokonce v poslední minutě upravil na konečných 3:1 po velmi kamarádské přihrávce Neumana.

Teď už se Kladno těší na sobotní první mistrák, předkolo poháru České pošty s Aritmou. Do Srbů se přijeďte podívat i vy, začíná se v 17 hodin.

SK Kladno – Admira Praha 3:1 (2:1). Branky: 1. Štoncner, 22. T. Procházka, 89. Bodnár – 31. Kurek. Rozhodčí: Svoboda – J. Gaži, Průcha.

Kladno: Tesař (70. Šereda) – Čížek (70. Červenka), Veselý (46. Kraus), Hanzlík (60. Neuman), Kalina – J. Procházka – Štoncner (60. Suchý), T. Procházka (70. Borák), Šíma (46. Bořík) – J. Růžička (70. Bystřický) – P. Růžička (70. Bodnár).