Jak Písek tak Česká Lípa viditelně mají stabilizovaný kádr, což kladenský celek náležitě pocítil nejen po stránce herní kvality, ale také po stránce nasazení a agresivity v osobních soubojích.

Kladno má za sebou poslední zkoušecí víkend, který rozhodl, kdo v kádru zůstane, a naopak kdo stadion Františka Kloze opustí.

Testovací sestavy podlehly Jihočechům 0:2 a druhý den celku ze severu Čech dokonce 1:4.

„Zápasy nám otevřely oči, byl tam viditelný rozdíl v kvalitě. Od teď bude hrát kladenská osa doplněná novými hráči, dosud to bylo obráceně," řekl trenér Daniel Drahokoupil.

V sobotu nastoupilo Kladno proti Písku, který hrál ve velmi zkušené sestavě, a to bylo v současné době na borce SK moc. Zejména, když ne každý ukázal, že se chce porvat o místo v kádru.

„Připadalo mně, že bojují s větší vůlí než naši noví hráči. Bohužel je to tak, byli důrazní, nekompromisní až na hranici únosnosti. My jsme v soubojích odpadávali," povzdechl si Drahokoupil a uznal, že soupeř byl lepší a měl i další dvě tři velké šance.

U prvního gólu Jihočechů už tradičně hlavičkoval volný hráč v malém vápně, a podruhé se prosadil po standardce, kdy Kladenští se zájmem sledovali poskakující balon.

V neděli byla Lípa také lepší, k prvním gólům jí ale vydatně pomohl soupeř. První byl polovlastní a druhý čistě vlastní. A to ještě brankář Sedlák pěkně kryl pokutový kop, jenž na druhou stranu sám zavinil.

Poražení se začali víc prosazovat až v době, kdy soupeř sestavu prostřídal. Po gólu volala šance Šarapova a trestňák Švambery, jenž skončil na tyči.

Až v poslední minutě padla jediná kladenská víkendová brankal.  Z penalty ji s přehledem zaznamenal Janda. Také této desítce předcházel faul brankáře.

Kladno – Písek 0:2  (0:1).
Kladno:  Sedlák – Šimkovský, Rada, Štoncner, Stočes – Tóth, Procházka, Růžička, Švambera – Vodička, Šarapov. Střídali: Janda, Kurčík, Rein, Červenka, Samek.

Kladno – Č. Lípa 1:4  (0:1).
Kladno: Sedlák – Koiš, Hanzlík, Vavřina, Šimkovský – Bartoš, Samek, Růžička, Háša – Červenka, Rein. Střídali: Rada, Stočes, Švambera, Kurčík, Janda, Šarapov.