Kladno bylo sice ve Slaném rádo za obrat z 1:2 na 3:2, ale mělo i velký důvod ke smutku. Ze štěchovického testu se mu vrátil Dominik Šíma, byl hned posilou, ale jen do 43. minuty, kdy si vážně poranil koleno a vypadá na přetržený vaz. „Strašně mě to mrzí, byl to pro sestavu obrovský přínos," hlesl zklamaný kouč Kladna Ivan Pihávek poté, co otec Šíma syna Dominika odvezl hned na vyšetření.

Jinak bylo zkraje zápasu Slaný aktivnější a po krásné akci Tikovského (přišel z Krupky) otevřel skóre Volf. Po obrátce sice Hanzlík hlavou srovnal, ale vzápětí domácí navrátilec Pospíšil (po zranění) vrátil pěknou ranou vedení Slanému.

To ale ke konci přece jen fyzicky trochu odpadlo a v 74. Minutě zažilo hořké chvíle. Nejprve Tóth brilantní bombou o břevno srovnal a vzápětí prošel přes tři hráče a jeho akci zakončil Růžička.

„Marek Tóth je pro nás aktuálně hrozně důležitý, něco jako pro Spartu Lafata. Strašně moc mu přeju, aby se prosadil a odrazilo ho to k nějakým hodně dobrým klubům ve vyšších soutěžích," dodal Ivan Pihávek, který si zápas chválil, bral ho ale hlavně jako test mladších hráčů.

Domácí Martin Nový si poskládal s vedením Slaného dobré mužstvo a určitě nebude dřít spodek tabulky jak to u Slaného bylo v posledních letech zvykem. Proti Kladnu nepostavil výtečné Radu se Stožickým, přesto mu tým dlouho dělal radost. „Jenom nás trochu zlobí zakončení. Byl bych nerad, aby se to přeneslo do soutěže," říkal.

Fotogalerii ze zápasu najdete ZDE

Slaný – Kladno 2:3 (1:0). Branky: 16. Volf, 61. Pospíšil – 59. Hanzlík, 74. Tóth, 74. Růžička. Rozhodčí: Říha. 

Slaný: Jochman – Kubaška, Čablík, Kostovčík (52. Klusáček), Zíma – Pospíšil, Suk (59. Hansl) – Tikovský, Galbavý (56. Kozák), Volf – Nykl (57. Stibor).

Kladno: Sedlák - Suchý, Neuman, Veselý (46. Hanzlík), Čížek (46. Výborný) – Stočes (46. Štoncner), Bořík (46. Holeček), Pudil, Šíma (43. Růžička) - Šmucler.

Ve druhém duelu vyhrála Lhota v Doksech 4:1 a ukázala, že ji možná čeká střelecky parádní podzim, vždyť už v sobotu deklasovala Jedomělice 9:4. Doksy málokdy dostanou branku, a když už, tak jednu. Teď byly čtyři a hodně se na tom posílela i premiérově hrající posila Petr Mikolanda. Dokonce i otevřel skóre (jak se správně objevilo v diskusi pod článkem) z pokutového kopu. Potvrdil to trenér Petr Cais. "Myslel jsem, že kopal Havelka, už to mám zautomatizované," usmál se kouč.  Na další dva góly Mikolanda přihrál.

Více o tomto utkání čtěte v pátečním Kladenském deníku (1.8.)