„Teď jde o to, aby Lhota zase neopakovala chybu a začala soutěž lépe než loni," řekl zkušený manažer Zdeněk Kudela, který u lhoteckého zázraku figuroval jako trenér, jehož tým po zimě ani nemohl sehnat.

S Hvozdnicí to byly docela nervy, byť jí vlastně o nic nešlo. Jenže Lhota zazdila pár šancí a před půlí udělala chybu, kterou Hnilička potrestal a brankáři Vošmíkovi tak pokazil neuvěřitelnou šňůru bez inkasované branky. Ta se zastavila na minutě číslo 728! „Byla bouřka v kabině, ale Kudela řval, až když byla vystřílená munice," smál se kouč, jemuž hodně pomohli zkušenější hráči, vedle nichž se podle něj vytvořilo v týmu dobré jádro.

Ke zvelebení rozdělovského sídliště pomůže pocitová mapa, vlaječky mohou občané umisťovat až do září.
Ke zvelebení sídliště pomůže pocitová mapa


Neuman brzy vyrovnal, Kudela mladší pak skóre otočil, jenže Hvozdnice se nedala a Hnilička znovu srovnal. „Pak měli ještě další dvě šance, ale Vošmík už je chytil. A my dali další branky," těšilo trenéra, jemuž hodně pomohl syn Matyáš – na třetí gól přihrál Žahourovi a čtvrtý dal sám.

O pohybech ve Lhotě se v posledních dnech mluvilo hodně. Mužstvo by prý mohli posílit bývalí skvělí ligoví hráči Jiří Jarošík, Erich Brabec a Marek Jarolím, sám Zdeněk Kudela pak přejde na post manažera SK Kladno. Nevylučuje to. „O něčem se jedná, ale žádná dohoda ještě není hotová. Každopádně šéfovi klubu Ivanu Horákovi jsem to sdělil a nehodlám utíkat jako nějaký hajzl. Ale třeba by se to dalo skloubit, aspoň pro začátek," nabídl svou verzi muž, který už manažera dělal v ligových klubech včetně Boleslavi nebo Brna.

Vrchol sedmiboje na TNT Meetingu Kladno. Eliška Klučinová
Češky slavily obě, do Londýna pojedou Cachová i Klučinová

Co naopak Kudela nevidí reálně, jsou zmíněné posily. „Jarošík bude spíš hrát jinde, navíc on i Brabec trénují na Spartě. Do Lhoty musí přijít hráči, kteří budou chodit pravidelně trénovat, tohle tu chybělo. A krajský přebor už je kvalitní soutěž," dodal Zdeněk Kudela.