V úterý odehraje Kladno duel na ledě jednoho z hlavních protivníků v nadcházejícím ročníku I. ligy – Českých Budějovic (17:30), ve čtvrtek hostí Duklu Jihlava (18), tedy dalšího velkého soka. „Do Budějovic bereme samozřejmě i Nashe, byť má pořád problémy s aklimatizací. Ale musí do boje," usmál se trenér Jindřich Lidický.

Zmíněného Tomáše Hornu, který měl problémy s vyšším tlakem, zařadí do třetí formace k mladému Machačovi, ale kdo bude jejich spoluhráčem, to není jisté. Šilhavý a Dalecký totiž také marodí a o jejich případném startu se rozhodlo až včera večer. Hrát nakonec nemohou, zaskočí v juniorce se dobře jevící Petr Křepelka.

Uzdravují se naopak mladý Josef Zajíc (v úterý bude po dobrání druhých antibiotik poprvé trénovat) a Jakub Strnad. Bojovníka do oslabení zbrzdilo rameno, ale už trénuje a příští týden bude hrát.

Do branky půjde v úterý Mensator, záda mu bude krýt Cikánek. Naopak mladý Švihálek přešel na střídavý start do mateřského Jindřichova Hradce. „Zjistili jsme, že nemůže dostat výjimku do juniorské extraligy. Ta se vztahuje jen na hráče, na brankáře nikoliv. Měl i jiné nabídky, ale rozhodl se pro Jindřichův Hradec.

Úterní soupeř Kladna v přípravě také zatím střídá lepší výsledky s horšími. Porazil Pardubice, těsně podlehl Plzni, jasně silné Kometě Brno a naposledy po nájezdech nečekaně i Táboru. Jihočeši opět sází na skvělou první lajnu Nouza, Straka, Heřman či šikovného Pajiče a pár hodně nadějných mladíků.

Kladno: Mensator - Repe, Kolářík, Růžička, Kehar, Posmyk, Nash, Potěchin - Rudovský, Skuhravý, Berlev - Machač, Stach, Bílek - Lukáč, Redlich, Horna - Kružík, Křepelka, Čurda.