Vranská výprava musela posmutnět už když si přečetla domácí sestavu. Lhota ještě nikdy v historii tak silný tým nepostavila a kdoví, jestli ještě postaví. Díky tomu, že do nedělního večera byla farmou divizního Kladna, pomohla si hned jeho čtyřmi borci. Mladíky Suchého a Boráka doplnily i hvězdy SK, exligista Kalina a šikovný Pechr. 

A od 30. vteřiny to byl v jejich podání opravdu válec. Právě Pechr si naběhl až před bránu a zužitkoval centr Kudely. Zmrazené Vraný nedokázalo reagovat a dostávalo další branky, po půlhodině hry to bylo 4:0. Ve stejnou chvíli hostům zhasla také naděje, že nevyhrají Tuchlovice. Jejich hlavní sok o pár kilometrů nešanoval hosty ze Semic a také vedl 4:0. 

Lhotě střelec zářil už zmíněný Pechr. Dal i druhou branku, pak přidal Kudela hlavičkou třetí a šinkanzen Maroušek po sólu čtvrtý. Po obrátce přidal ještě jednu trefu. "Bod nám stačil, ale žádné spekulace jsme nechtěli. Cílem bylo posílit obranu, k čemuž nám nahrálo, že za Kladno nemohli v sobotu nastoupit Kalina s Pechrem. Pomohli nám hodně, poprvé na jaře jsme nedostali ani gól a konečně si užili zápas v klidu," usmíval se trenér Lhoty Petr Cais, pro něhož je lepší z pragmatického hlediska  jezdit na zápasy do pár kilometrů vzdálených Tuchlovic než do Vraného. "Jen je škoda, že v tom byli jen Kladeňáci," mrzelo ho.  

Hostující kapitán Libor Urban byl smutný, ale důvod vranského sestupu viděl už v podzimní části, kdy mužstvo na konkurenci nestačilo. Na jaře se hodně zvedlo, vydřelo 22 bodů, ale úplný konec jeho snahu zhatil. "Nějak jsme se s tím poprali, ale končíme," hlesl Urban. "Lhota měla s hráči Kladna kvalitu a my navíc vůbec neudělali to, co jsme si řekli v kabině, že ukopeme za každou cenu první deset minut. Místo toho dostane hned po chybě gól a už jsme se vezli," litoval. 

Tuchlovice jakoby doma zápas ve Lhotě kopírovaly. Jalaghonia otevřel skóre už ve 2. minutě, pak se rychle po sobě trefili i Cabejšek a opět Jalaghonia, gól přidali ještě Hadrika a Balík. Pět nula jako ve Lhotě to ale neskončilo, semický Koštíř v závěru korigoval. 

To ale celku kouče Daniela Drahokoupila nevadilo vůbec, krajský přebor si zahraje také v příštím roce. I když o výrazné obměně kádru a hlavně odchodech se v kuloárech mluvilo, to však koneckonců i o Lhotě (tam však opačně, přijít má devět nových borců!) a Vraném. "Uvidíme, co bude dál. Třeba i B třída, ale opravdu teprve uvidíme," dodal vranský Libor Urban.