Běžela poslední minuta druhého kola České ligy staršího dorostu, kladenští fotbalisté prohrávali na domácím hřišti se Slavii Praha 1:2 a zahrávali rohový kop. Na ten nejvýše vyskočil domácí brankář Cimrman, ale míč z jeho hlavy skončil na břevně, následná dorážka Chvojky také na brankové konstrukci a hosté z protiútoku uzavřeli skóre na 1:3. „Škoda neproměněných gólových šancí. Rovněž mě mrzí i nedůslednost při standardních situacích, ze kterých jsme dostali dvě branky, jinak jsme Slavii nepustili do vyložené šance,“ hodnotil Radek Duda, trenér SK Kladno.

Proti velmi kvalitnímu soupeři se postavili na domácím hřišti také dorostenci do sedmnácti let. A i oni mohli litovat celé řady neproměněných brankových příležitostí. V utkání jich měli daleko víc než sešívaní, ale nakonec z toho byla remíza 1:1 a vítězství domácích na penalty. „Kluci podali takticky i herně velmi dobrý výkon. Slavii jsme téměř nepouštěli do gólových příležitostí a my jich měli dostatek, ale bohužel proměnili jen jednu,“ shrnul utkání Jan Pejša.

ČLD U19 – SK Kladno – SK Slavia Praha 1:3 (1:2)

Branka: Šnobl

Sestava: Cimrman - Veselý, Janda, Kolářský, Veiner – Čermák (65. Lunger), Donát, Pospíšil (80. Chvojka), Tyban (46. Kukla) Krpálek - Šnobl.

ČLD U17 – SK Kladno – SK Slavia Praha 2:1np. (1:1)

Branka: Chlumský

Sestava: Švestka - Vaňous, Klváň, Bokša, Kácl - Zábranský, Bartoš (60. Herčík) - Tung, Charvát (75. Rottner), Blažek (80. Justra) - Chlumský (46. Duda).

Petr MAŇKOŠ