Ve 20. kole České ligy staršího dorostu přijeli do Kladna fotbalisté Slavoje Vyšehrad. Ve vyrovnaném utkání byli nakonec šťastnější hosté, když si odvezli vítězství 2:0. „Fotbal není krasobruslení, abychom vyhrávali na umělecký dojem. Rozhoduje důraz v pokutovém území a tam jsme propadli,“ hodnotil Martin Hřídel, trenér Kladna.

Dorost do 17 let uhrál s Vyšehradem jeden bod, když prohrál 1:2 na penalty. Na hře domácích je znát, že Slabý a Kolářský jsou posunuti do staršího dorostu a Pospíšil dokonce do týmu dospělých. „V současné době postrádáme hráče, kteří by hru usměrnili a dali jí patřičný řád. Celé utkání bylo plné nepřesností a bojovnost převládala nad fotbalovostí,“ řekl Jan Pejša, trenér Kladna.

ČLD U19: SK Kladno – FC Slavoj Vyšehrad 0:2 (0:1)

Kladno: Kindl – Pokorný, Stříška, Janda, Čapek (70. Čermák) – Kolářský – Dejčmar, Slabý (54. Šnobl), Donát (78. Prošek), Pospíšil (65. Mačura) – Šredl (85. Perlík)

ČLD U17: SK Kladno – FC Slavoj Vyšehrad 1:2 np. (0:0). Branka: Tung

Kladno: Koco – Kukla (46. Charvát), Pospíšil, Rottner, Veiner – Tyban, Zábranský – Krpálek, Blažek (70. Vaňous), Veselý – Tung (65. Klvaň).

V nejvyšší soutěži starších žáků jeli fotbalisté SK do Příbrami. V prvním poločase viděli diváci spíše bojovný fotbal, ve druhém Kladno postupně získávalo herní převahu a dostávalo se do šancí, které bohužel brankou neskončily. A tak došlo na penaltový rozstřel. Pochvalu za dvě chycené penalty zaslouží brankář Jakub Ševce. „Škoda, že nedokážeme proměňovat šance, mohlo to být veselejší, ale kluci zvládli penalty a jsem za ně rád, že se konečně dočkali vítězství, „ řekl po utkání trenér Kladna Jan Procházka.

Na hřišti v Příbrami se představili i starší žáci do čtrnácti let. Po ustrašeném výkonu hostů se dostali domácí do poločasového vedení 3:0. Zlepšená hra fotbalistů Kladna a jasná převaha ve druhé půli vedly pouze ke snížení na 1:3. „Mrzí mě přístup hráčů v první půli. Jako bychom ani nebyli na hřišti. Nicméně chci klukům poděkovat, že utkání nevzdali. Ve druhé půli jsme byli lepší,“ uvedl Václav Kalina, trenér SK Kladno.

ČLŽ U15 – FK Příbram – SK Kladno 0:1 np

Kladno: Ševce – Grumlík, Kácl, Bokša, Justra – Duda, Bartoš, Herčík, Kadeřábek (65. Ricci) – Chlumský (55. Truhlář), Veselý

ČLŽ U14 – FK Příbram – SK Kladno 3:1 (3:0). Branka: Fajka

Kladno: Vajshajtl – Podivínský, Kalina, Rottner, Novák – Fajka, Pavlík, Janega, Hoffmann – Rous (46. Beneš), Fiala (40. Vosyka).

Brankové hody předvádějí mladší žáci SK Kladno. V minulém kole nadělovali na domácím hřišti Neratovicím U13 9:3 a U12 12:3. O víkendu jeli do Děčína a opět soupeře rozdrtili – U13 18:4 a U12 12:2. „Chtěl bych poděkovat klukům za předvedenou hru. Soupeře jsme přehráli ve všech směrech,“ shrnul utkání Aleš Hejkal, trenér SK Kladno U12.

ČLŽ U13 – Junior Děčín – SK Kladno 4:18. Branky: Požár 3, Vojtíšek 3, Haluza 2, Kozoubek 2 Pavlíček 2, Eška 2, Chochola, Hamouz, Egrmaier, Řehoř M.

Kladno: Vojtíšek, Adam – Eška, Chochola, Řehoř L., Egrmaier, Hrudka, Požár, Hamouz, Mikula, Kozoubek, Zoubek, Pavlíček, Kolka, Dvořák, Řehoř M., Haluza, Šíma.

ČLŽ U12 – Junior Děčín – SK Kladno 2:12. Branky: Kolísek 4, Procházka 2, Trousil 2, Kopta, Mucha, Janát, Chvapil.

Kladno: Hejkal – Abrham, Adamus, Chvapil, Kopta, Hasek, Janat, Svoboda, Trousil, Mucha, Prochazka, Kolísek, Marek.

Petr MAŇKOŠ