Oba celky také zahájily podzimní část a lépe se vedlo velvarskému celku, jemuž v konečném součtu nevadil hattrick exkladenského Davida Hlavy (5:3), který se po půlroce potká na trávníku se svým spolubojovníkem z nedávné ligové éry Kladna Radkem Šelichou.

Zraky diváků ale budou nejvíc zaostřeny na hvozdnického stopera Tomáše Řepku, s nímž bude svádět nelítostné souboje mladý útočník Velvar Filip Balcárek. „Těším se. I když v soutěži hrají i jiní výborní fotbalisté, je nich pořád  nejslavnější," řekl kanonýr Slovanu a přiznal, že pro něj, jako pro slávistu, to bude o to  pikantnější zápas.

Jelikož ani Balcárek není z papíru, dají se se známým bouřlivákem očekávat nelítostné souboje. „Nejsem jako on, ale myslím, že na hřišti si na nervy půjdeme," prohlásil patnáctigólový útočník, jemuž důraz není cizí.

„Mám to v krvi, pro jsem na podobný styl zvyklý," tvrdil borec, který spoustu ran rozdá a také jich bez reptání hodně přijme.

Oplácení či simulování nejsou v jeho fotbalovém repertoáru. „Nemám to rád ani u druhých, spíš se naštvu nebo si zařvu," poznamenal odchovanec Vyšehradu, který společně s druhým forwardem Letkem, ve Velvarech z pražského klubu hostují.

Také si na hřišti náramně výtečně rozumí, poněvadž  Leťour vyniká technikou a rychlostí, zatímco Balcárek je bijec do vápna. Jen gólově je na tom jeho kamarád něco hůř, poněvadž odehrál méně utkání.

Co se týče gólů, tak v tom mezi nimi v žádném případě řevnivost nepanuje.

Od začátku jara očekává, že  na lídra tabulky se na  budou chtít soupeři vytáhnout.

„Bude to těžší než na podzim, kdy jsme měli v některých zápasech štěstí. Určitě bude druhá polovina sezony zajímavější," mínil Balcárek a dodal, že osobně se cítí dobře a doufá, že mu to tam bude padat stejně jako na podzim.

V poslední přípravě  se dvacetiletý snajpr trefil dvakrát a by by rád, kdyby nějakým tím gólem potěšil fanoušky, kteří v sobotu ve 14.30 hodin do velvarského areálu zavítají.

Zdejšímu trávníku sice do zelené barvy něco schází, jinak je ale ´centkurt´ ve výtečném stavu, tudíž fotbalovému svátku nic nestojí v cestě