Derby krajské I. B třídy bude vysílat v rámci projektu Můj fotbal živě přímým přenosem ČT sport. Domácí oddíl se na událost pečlivě připravuje. „Snažili jsme se dát dohromady hřiště a okolí, aby to bylo důstojné," řekl předseda klubu Marek Mařík, jenž byl překvapený minimem požadavků televize, která bude zápas snímat šesti kamerami.

„Jediné omezení, které se bude týkat i diváků, je, že areálu nebudou smět autem," řekl s tím, že by byl rád, pokud by si na zápas našlo cestu alespoň pět stovek fanoušků. „Netuším, jak návštěvu ovlivní počasí a svátky, i když vím, že někteří se kvůli fotbalu vrátí dřív," řekl Mařík.

Ilustrační foto
Kam na víkendový fotbal plus výsledky

Doksy mají mladičký tým, proto zvažuje, že do utkání nastoupí, byť dva roky nehrál. Dokeský expres bude moudřejší po čtvrtečním podvečerním tréninku. „Trenér Martin Škvára mě ukecal, abych v neděli hrál," řekl a se smíchem dodal, že definitivně ukončit kariéru před kamerami není špatný nápad.

V úterý natáčela televize rozhovory s hráči obou celků. V Doksech to byli bývalý druholigový stoper Kladna Martin Samek a Roman Steckovič, v Unhošti zase v neděli čtyřgólový Roman Neuberger a nejstarší hráč nastávajícího derby – Oldřich Moc.

Jindy pohotovému a vtipnému řečníkovi došla před mikrofonem komentátora Vláška slova. Bez peprných výrazů to prý tak dobře nešlo. „Ještě než jsem stačil pozdravit, tak jsem měl mikrofon v puse. Bylo to tak rychlé, až jsem z toho měl špatný pocit," řekl a v duchu se prý omluvil fotbalistům, kteří nejsou schopni poskytnout smysluplný rozhovor.

Televize natáčela patnáct minut tréninku a pak odjela k soupeři. „Kdyby zůstali a viděli naši střelbu, tak si mohly Doksy v sobotu před zápasem udělat mejdan. Takovou jsme měli fazonu," usmál se Moc a prozradil, že budou hrát v nových dresech, které ještě neviděli. Stejně jako diváci, jichž prý přijede z Unhoště k sto padesáti.

Sázková kancelář Fortuna vypsala na derby kurzy. Na výhru domácích je 1,75. na remízu 3.6 a na dvojku 3,48. Vsadit si lze například i na počet gólů.

Malí fotbalisté. Ilustrační foto.
Cena za přestup dítěte? Kluby platí desetitisíce