Úvodní minuty prvního poločasu probíhaly v naprostém poklidu, ovšem se značným počtem chyb na obou stranách. V útočných akcích sice víc hrozili hosté, kterým však v zakončení chyběl větší důraz.

Dlužno podotknout, že do vyložené šance se Kladenští nedostali v celém průběhu zápasu ani jednou!

„Soupeř nás udolal nakopávanými míči," přiznal po zápase kladenský kouč Ivan Pihávek.

„Chyběl nám důraz v soubojích v soupeřově pokutovém území, proto jsme se nedostávali do šancí," dodal.

Po změně stran zahájili domácí větší aktivitou. V 52. minutě se vyznamenal kladenský gólman Tesař, když vytáhl parádní zákrok proti z bezprostřední blízkosti zakončujícímu Pajkrtovi.

O dvě minuty později se však domácí dočkali. Ofenzívní obránce Vorasický odcentroval z pravé strany. Odražený míč se dostal k neobsazenému Rejmanovi, který pohotově otevřel skóre.

S přibývajícími minutami se Kladno stále víc tlačilo do ofenzívy, do níž se zapojil i Tesař, nicméně Neratovice si cenné vítězství pohlídaly.

„Je to pro nás velmi důležitá výhra," ocenil jednobrankový úspěch (ovšem za tři body) domácí kouč Jan Studený.

„Znovu jsme se rozjížděli pomaleji, přečkali jsme optickou převahu soupeře, ale Kladno, které bylo na míči lepší, jsme do šance nepustili. Po změně stran to už bylo z naší strany lepší a po vedoucím gólu jsme zápas dokončili ve vítězném stylu."

Jeho protějšek Pihávek uznal, že tentokrát jeho svěřenci neměli moc šancí. „Neměli jsme patřičný drajv, chyběla nám mezihra ve středu pole. Z domácího týmu se mi líbil především Kozák," řekl.

Obejít se musel bez potrestaného obránce Pechra, na druhou stranu mohl nastoupit po třízápasovém flastru útočník Jung.