Žádná panika není na místě, Brandýs má kvalitní mužstvo a Slánští nebyli zdaleka kompletní - chyběly i základní stavební kameny sestavy Mareš nebo Zelenka.

V 18. min. tvrdě vystřelil na Sedláka hostující Reichert, ale minul. Na druhé straně měli poté šanci Vimr s Galbavým, ale druhý jmenovaný z dobré pozice střílel vedle. První branka přišla ve 25. min. když zblízka do sítě na zadní tyči míč doklepl Moravský po centru-střele Reicherta. Deset minut nato bylo už 0:2. To fauloval Sedlák Folwarcznyho a penaltu proměnil s přehledem vytáhlý stoper Baloun. Pak měli šance ještě brandýsský Hamada a domácí Holly, ale minuli.

Po změně stran musel Sedlák zasahovat opět proti ráně Hamady Hamady. Na druhé straně bombu Galbavého srazili obránci na roh.

Po hodině hry došlo na náhradníky, když na hřiště jich šlo najednou celkem pět. V 70.min. se před brankáře prodral Galbavý a míč odražený po jeho střele se dostal k Hořejšímu, který jej poslal nad břevno. V 85.min. se dokázal prosadit mladý Danda, ustál ataky obránců a přihrál nabíhajícímu Novotnému, který snížil na 2:1. V poslední minutě však opět udeřili hosté a střídající Bojkovič pečetil na 3:1.

"Poslední přípravný zápas je za námi. Díky příznivému počasí jsme jej mohli odehrát na trávníku, neboť nejen naši domácí hráči již měli „umělky“ plné zuby. Trenéři si na generálku přáli silného soupeře a ten v sobotu do Slaného přijel. Brandýs je na šestém místě v divizi a disponuje technicky i silově velmi dobře vybavenými hráči," uznal kvality soka vedoucí týmu Slaného Milan Šúr.

Utkání na vedlejším hřišti sledovalo 90 diváků. Za týden již půjde ve Slaném o body, neboť začíná mistrovská soutěž a SK přivítá celek Vykáně, za který nastupují bratři Jarolímové. Výkop je v sobotu 9.3. ve 14:30.

SK Slaný – FK Brandýs n. Labem 1:3 (0:2). Branky: 85. Novotný – 25. Moravský, 35. Baloun (pen.), 90. Bojkovič.

Slaný: Sedlák (60. Sábl) – Hansl, Čablík (60. Volgner), Jaráb, Holly – Křeček, Řehák (60. Žahour), Galbavý – Maroušek (60. Novotný), Hořejší, Vimr ( 60. Danda L.).

Nová posila Velvar, Izraelec Sagi Giditz
Uhy sledovaly rivaly z ČFL: Velvarům nevyšel test Izraelce
Sokol Hostouň - Meteor Praha 0:2, Divize B, 11. 11. 2018
Aspiranta na druhou ligu Hostouň pořádně protáhla
SK Kladno (v bílém) - Libiš 3:4 pp. padající Dominik Šíma na konci šťastně vyrovnal.
Kladno zvládlo přes absence Pechra a Tótha i poslední test