Ještě než hráči absolvovali krátký výběh do lesoparku Lapák, promluvil k nim šéf oddílu Josef Drahota, jenž mimo jiné řekl: "Klub řídí výkonný výbor, který je ochotný udělat smlouvy s lidmi, kteří budou vykonávat různé činnosti pro SK Kladno. To je teď na pořadu dne. Na návrh Romana Šroby  by měl být sportovním ředitelem Zdeněk Kudela. Dohoda ale ještě učiněná není," uvedl a částečně přiblížil i finanční stránku klubu.

Například participuje na přestupu Bořka Dočkala ze Sparty do Číny. Kladnu by z něj mělo kápnout šest set tisíc. Příští rok přijdou peníze za přestupy dalších bývalých hráčů Šimůnka a Beneše.

Práce na silnici v Malém Přítočně na dva týdny ustaly. Problémem je prý uložení sítí pod povrchem komunikace. Harmonogram prací to jistě naruší.
Přítočenští se zlobí. Silnici nikdo neopravuje

Co se týče ambice před novou sezonou, je jasně daná. "Jiná alternativa, než postup neexistuje. Posílili jsme třemi lidmi do základu, takže jiná možnost není," prohlásil Drahota a přiznal, že si řekl své k zpackanému jaru.

Kladno bude celý týden trénovat v Kamenných Žehrovicích a v neděli ho čeká předkolo Mol Cupu v Dobříši. Určitě se nebude týkat jediného maroda - Marka Tótha, kterého čeká koncem srpna na Malvazinkách operace křížového vazu kolena pravé nohy. Kvůli smolnému momentu v bezvýznamném utkání v Neratovicích může být bez fotbalu až rok.

Ilustrační foto.
Letní itinerář fotbalových příprav

Připomínáme, že vedle dorostenců získali Kladenští své tři bývalé hráče z Litoměřicka, a to Štěpána Hanzlíka, Filipa Suchého a Davida Čížka. Z Teplic se vrací brankář Švejda, jenř skončil v tamní juniorce.