„Kromě začátku zápasu, kdy jsme byli jaloví kolem vápna, mohu být spokojen. Bylo to ale typické první kolo, kdy moc nevíte, co od soupeře očekávat. Věděli jsme, že měl skvělé výsledky v přípravě, ale do puntíku jsme splnili, co jsme si řekli před utkáním," chválil kladenský tým jeho kouč Ivan Pihávek, jemuž se líbil důraz hráčů i aktivní napadání. „Tím jsme měli většinu zápasu pod kontrolou."

Úplně jasné to ale nebylo. Kladno zkraje nedalo pár šancí, dvakrát Čížek, pak i Hanzlík, který trefil břevno. Akce většinou připravoval centry Kolmistr a ten byl nakonec rozdílovým hráčem duelu. Ve 37. minutě po akci mezi muži kvalitně debutujícího mladíčka Boráka a Hanzlíka otevřel skóre a dvacet minut před koncem krásně vypálil levačkou do břevna, míč se odrazil na čáru a tam všudybyl J. Růžička lehce doklepl hlavou na 2:0.

Nicméně mezitím párkrát zahrozily také Louny, které si do útoku pořídily ex-kladenského Vodičku z Mostu. Právě on byl na začátku první nebezpečné situace, kterou ale tísněný Minařík poslal vedle. Stejný hráč pak zahrozili ještě hlavou, ale poprvé se vytáhl robinsonádou brankář Tesař. To samé ukázal na začátku druhého dějství po hlavičce Krejčíka.

Nicméně hru ovládalo většinou Kladno. Hrdina duelu Kolmistr určitě litoval, že nezpracoval ideální pas prvního ex-ligového navrátilce J. Procházky, mohl jít totiž úplně sám na bránu. Štoncnerovi stejnou šanci připravil z opačné strany druhý dobrý holub Kalina, ale míč skončil těsně mimo.

Na hrotu kladenského útoku se bijící Hanzlík hrál také velký zápas, jen mu nebylo souzeno, ze čtyř tutovek neuspěl ani jednou. „Tohle je Štěpán, čtyři šance nedá, ale pak bude zápas, on nebude vidět a dá gól. Ale na hrot s ním dál počítám, je velký, umí přikrýt balon. Navíc se vrátí Tóth z dovolené, máme ještě varianty," usmál se Ivan Pihávek.

Jednou z možností do útoku je i Václav Kraus, kterému stačila chvilka na hřišti a v 89. minutě po minele brankáře Pokorného upravil na 3:0.
„Soupeř sice několikrát zahrozil ze standardek či nákopů do vápna, ale tam nás musí Jarda Tesař podržet a to přesně udělal. My jsme nevyužili hlavně po obrátce řadu šancí, ale ty občas nedá ani Sparta nebo Plzeň. Musíme být důraznější," dodal celkově spokojený Ivan Pihávek.

Rozhovor s Václavem Kalinou čtěte v pondělním Kladenském deníku. 

SK Kladno – FK Louny 3:0 (1:0). Branky: 37. Kolmistr, 68. J. Růžička, 89. Kraus. Rozhodčí: Štringl – Pastyřík, Mudra. ŽK: J. Růžička, Veselý, Tesař – Vokurka, Trup. Diváků: 301.

Kladno: Tesař – J. Procházka (85. Bořík), Suchý, Veselý, Kalina – Čížek (64. Štoncner), Borák (74. Kraus), T. Procházka, Kolmistr (69. Skořepa) – J. Růžička – Hanzlík (89. P. Růžička).