O postupujících a sestupujících v krajských soutěžích budou už tradičně rozhodovat Středočeši ve třech divizních skupinách.

Zatímco ve skupinách A a C sestup Středočechů nehrozí, ve skupině B jsou stále dva kandidáti, i když Nové Strašecí je hodně blízko k záchraně. Pokud by se tak stalo, sestoupit by mohla jen Litol. A i ta má naději. 

Pokud by přece jen padla, v I. A třídě by to znamenalo, že by si postup vybojovaly vítězné týmy obou skupin a jeden druhý s lepším koeficientem. Ten se bude muset použít proto, že ve skupině A po zimním odstoupení Hradištka hraje jen 15 týmů.

O vítězi ve skupině A se už nepochybuje, téměř jistý postup mají s desetibodovým náskokem Velvary. O případné druhé postupové místo bojují Tuchlovice, které mají současný koeficient 2,173, zatímco ve skupině B Vykáň 2,160.

„Že máme zatím o něco málo vyšší koeficient než Vykáň, je pěkné, ale stejně jsme biti, protože s Hradištkem jsme na podzim vysoko vyhráli, a s největší pravděpodobností bychom ho porazili i teď. Měli bychom tak o šest bodů víc, o dva víc než Vykáň. Nicméně chápu, že taková jsou pravidla a nic s tím neuděláme. Jen to, že budeme vyhrávat," usmál se kouč Tuchlovic Miloslav Mrázek.

Ve skupině B je situace vyrovnanější. Mnichovo Hradiště jen remizovalo v Kunicích a druhá Vykáň na něj ztrácí už jen dva body.

„Nechceme se spoléhat jen na postup z druhého místa. Tam jistota není. Kromě ostatních zápasů nás čeká zápas i v Mn. Hradišti, a ten potřebujeme vyhrát. Chceme postupovat z prvního místa a cesta vede jen přes tři body v Hradišti. Když to zvládneme, podaří se nám po roce další postup. Věřím totiž, že ostatní zápasy vyhrajeme," je přesvědčen manažer Čechie Vykáň Václav Bryndza.

Nicméně i v případě prvenství Čechie Vykáň by Mnichovo Hradiště mělo slušnou naději. Jeho koeficient je v současné době 2,24, snížil by se ovšem prohrou s Vykání.

Na druhou stranu mají Tuchlovice těžší los, zejména složité zápasy na Benešovsku - ve Voticích a Nespekách.