Hostouň vede tabulku po středeční výhře nad Tuchlovicemi 4:1 už poměrně jasně, třeba na Velvary získala už osmibodovou převahu. Na jaře získala plný počet bodů a v cestě do divize jí sotvaco může zastavit. na přibrzdění rozjetého válce, jak se Hostouňáci často titulují, však mají patrony třeba zrovna Velvary.

Na podzim odehrály v Hostouni naprosto rovnocennou partii a padly až na penalty.

Trenér Hostouně Martin Čurda musí být zatím spokojen, jeho vyhrává. A to přesto, že nehrají některé opory, hlavně Burant, Šilhan nebo Rouček. „Ale daří se mladým," chválí kluky kolem dvaceti let. Zimní posila Trnka už nastřílel čtyři góly, Stoček odehrál s přehledem dva zápasy po sobě a dal i gól. Výborný je i Hanuščík a další. Zkušenosti přidávají Zachariáš, Motlík, Čurda a nově také Vlasatý ze Lhoty. Speciální motivaci pak bude mít Slovák Letko, jehož pro Kladensko objevily právě Velvary.

Domácí měli do jara o dost horší start. „Vázne nám koncovka, ale v Semicích jsme už góly dali, tak se to snad zlomilo," povídal po posledním triumfu zkušený záložník Marek Mucha.

Souboj o záchranu malinko zkomplikovala v týdnu Litol. Celek z předměstí Lysé nad Labem odhlásil svou účast v divizi, nicméně bez ohledu na to stále platí, že z přeboru sestoupí pouze dva celky. I proto bude mač Tuchlovic a Vraného tak zásadní, vždyť domácí mají dvoubodový náskok a v případě výhry za tři body by se záchraně hodně přiblížili.

Aby totiž spadla z přeboru tři mužstva, musely by z divize sestoupit tři (a více) Středočeši a to není pravděpodobná varianta.

Trenér Tuchlovic Daniel Drahokoupil sice musel skousnout porážku ve středeční dohrávce v Hostouni, ta ale pro jeho tým nebyla tak důležitá jako bude sobotní mač. „Vyhráli jsme předtím v Sázavě, i když jsme ve druhém poločase hráli velmi špatně. Ale tři body jsme získali a žijeme, každopádně víme, že s Vraným to bude zase hodně těžké," je jasné někdejšímu poradci národního týmu.

Drahokoupil trochu laboruje se sestavou, naposledy chyběli důležitý štítový borec Brož, stoper Hejduk a bek Haník. Vše velká zkušenost. Pozitivní je, že po dlouhatánském zranění se postupně dostává do pohody Nejedlý.

Tohle vše jsou bývalí hráči Kladna a ti hrají také ve Vraném. Často tak proti sobě budou stát kamarádi, se Sokolem nepochybně dorazí do Tuchlovic Rada, Jaráb či Chaloupka. Jalaghonia kopal za oba celky, teď je aktuálně tuchlovický.

Hlavně ale ve Vraném panuje dobrá a bojovná nálada, mužstvo odehrálo doslova na krev poslední utkání s Mnichovým Hradištěm a senzačně ho zdolalo 2:1. S Tuchlovice zahrát také umí, na podzim je doma doslova vypráskalo 4:1.

„Nám nic jiného než pořádně bojovat nezbývá, na to vsadíme určitě i v Tuchlovicích," povídal po Hradišti útočník Libor Urban, který v sezoně poprvé skóroval a hned vítěznou brankou.

V nižší soutěži, I. B třídě, je přichystáno také jedno velkolepé derby. Hřebeč už v sobotu v 10:15 vyzve Velkou Dobrou a tyhle zápasy bývaly v minulosti hodně vyhecované.