Hostouňáci byli sami na sebe naštvaní, jak se nechali připravit o body ve své premiéře v ČFL s Motorletem (0:2) a chtěli uspět za každou cenu. Trenér Ivan Pihávek udělal v sestavě několik změn, šanci dostal Kolmistr a mladíci Krupička, Křižka či Lohoyda. I proto hra půl hodiny skřípala. Po podklouznutí Trappa šel do čisté tutovky Procházka a nezaváhal – 0:1. Stejný hráč měl na hlavě jistý druhý gól, jenže mířil vedle a to Vary, kde v minulosti působil legendární kladenský kouč Stanislav Procházka a dnes tam funguje ex-kladenský a ex-tuchlovický Dan Drahokoupil, mrzelo.

V závěru poločasu se obrana hostů vydala na odpočinek jaksi příliš brzy, ale zatímco Laušman ve dvou superšancích nechal publikum jen zlostně zabědovat, Kolmistr se po krásném pasu nemýlil – 1:1.

Po obrátce už Hostouň přebrala více otěže do svých rukou. Před Kolmistrem sice zachránil na hranici faulu brankář Bláha a pak byly k vidění spíše pološance než opravdu tutovky, přesto se rozhodlo ještě před uplynutím poslední minuty. To se k centru protlačil Vegricht, tečoval ho do nohy Dubničky a ten vlastencem ukončil působení Západočechů v soutěži. „Namíchali jsme jinou sestavu než při mistráku a vše si muselo sednout. Po inkasovaném gólu jsme ukázali morální sílu a měli lepší mezihru než soupeř, který hlavně nakopával balony,“ mínil domácí trenér Ivan Pihávek.

Hlavně byl ale rád, že porážka s Motorletem tým nabudila spíše pozitivně. „Už pondělní trénink a debata byly pozitivní a cítil jsem, že to mužstvu není jedno. Že je naopak naštvané, že zápas nezvládlo. Ale vzali to za správný konec. Je to jen hra, ne práce, ale nikdo nechce prohrát a naše mužstvo má svou sílu,“ řekl Pihávek, jehož tým nyní čeká jedna z nejtěžších zkoušek podzimu. Jedou do Tábora, který má po sestupu ze druhé ligy jasný cíl, návrat! „Víme to. Mají dobrý kádr, podmínky, jasný cíl. My se ale připravíme a já svým hráčům věřím,“ dodal trenér Hostouně.

Hostouň – Karlovy Vary 2:1 (1:1). Branky: 42. Kolmistr, 86. vlastní – 14. Procházka. Rozhodčí: Černý. Diváků: 150.

Hostouň: Czechowski – Krupička, Trapp, Dosoudil, Hovorka (68. Zahranyčnyj) – Lohoyda, Vojtěšek, Křižka (81. Marek), Kolmistr – Laušman, Vegricht (84. Hájek).

Sokol Hostouň - FC Slavia Karlovy Vary 2:1, MOL Cup, 14. 8. 2019
Mol cup: divizní týmy se rozloučily v prvním kole