Družec se v zimě posílil několika borci Hostouně v čele s Jaromírem Šilhanem, takže výhra nad Hředlemi není tak velkým překvapením. I když i tady poměr gólů zaráží, oba celky hrají shodně okresní přebor.

Dorost Kladna by sice také měl účastníka B třídy přehrát, hlavně pohybově, ale že vyhraje 11:0, to je tedy pecka. „My to ale nepřeceňujeme. Soupeř si přišel jen zahrát a velmi špatně bránil,“ mírnil emoce trenér Petr Brabec.

A jeho protivník Petr Kýzl měl ve tváři chmury, podle něj nebyli dorostenci vhodným soupeřem. „Ke všemu chyběli klíčoví hráči Čech, Mates a Fojtík, hlavní pilíř obrany,“ omlouval výsledek Kýzl.

Zato Brabec má náladu dobrou. Tým hrál dobře, útočníci Holub a Mrázek dělali, co se o nich čeká (oba hattrick), trefili se také pospíšil (2x), Kalousek, Procházka a Dejčmar. „Oni drželi míč a my chodili do brejků. Jeden gól padl tak, že pět našich šlo jen na brankáře,“ vybral kuriozitu Brabec.

Pochválil také výběr do 16 let, který v celostátním turnaji Vlastislava Marečka postoupil do finálové skupiny a v té se drží velmi obstojně – naposledy vyhrál 1:0 v Teplicích. Mančaft vedou úspěšně nadějní trenéři Petr Maňkoš a David Cimrman.

SK Kladno U-19: Absolín (Pokorný) – Šulc, Kubů (Prošek), Dáňa, Kalousek – Pospíšil, Stříška (Šrédl), Procházka (Jizba), Dejčmar (Dojczán) – Holub, Mráček.