V krajském přeboru se prvních bodů dočkaly Tuchlovice, které doma zlomily odpor Sázavy až Hajníkem proměněným pokutovým kopem na 2:1. Nutno říci, že byl nařízen za ruku, která se hostům penaltová nezdála. Radovaly se také Velvary, první body mají poté, co deklasovaly tradičně záchranářský celek Semic 8:2. Naopak Lhota zase padla, v Berouně dělali chyby i zkušení borci a výsledkem je prohra 1:3. 

Ve středu hraje tým Lhoty doma dohrávku s Ostrou (17:30). 

Bomba víkendu se povedla Hostouni, která i s vybrakovanou sestavou vyhrála 3:1 na půdě dosud stoprocentní Dobříše. A zajímavost: Hostouň nedala ani jeden gól ze standardky, které jsou její doménou. Naopak Elman jistil výsledek téměř z půlky hřiště. 

V neděli hrálo jen Vraný v Mnichově Hradišti a veze si další nečekaný bodík za prohru 1:2 po penaltách. Přesto jsou Sokolové smutní, Hradiště vyrovnalo na 1:1 až v 90. minutě. 

V poslední minutě zaplakaly i daší celky z Kladenska, sousedé z Doks a Velké Dobré. Zatímco Doksy podlehly 1:2 v Poříčanech a rozhodnutí padlo v právě v poslední minutě z pokutového kopu (podle hostů hodně přísného), Doberáci dopadli o něco lépe. V Mutějovicích sice také dostali gól v poslední minutě, ale pak aspoň zvládli penaltový rozstřel a vezou dva body. 

Hořký byl debut v krajských soutěžích pro Libušín. Bez balkánských posil či Neumana tým v úvodu spálil proti Unhošti šance a pak jen přihlížel tomu, jak herně mnohem vyzrálejší soupeř vyhrál zadrženě o dvě délky - 4:1. 

Úplně stejně dopadla Hřebeč ve Mšeci, přitom s posilami, jakou je exligový Adam Klavík, myslí na postup. Jenže Mšec je farmou Strašecí a půjčila si řadu kvalitních divizních borců. To bylo na Hřebeč moc. 

Mnohem víc fotbalových informací, gólů a perliček najdete v pondělním i úterním Kladenském deníku. 

Prohlédněte si fotogalerii ze zápasu v Libušíně.