Marodka Hostouně se rozrůstá, trenér Martin Čurda nemohl počítat už ani s Elmanem, Stočesem, Neumanem, Šilhanem a svým synem Janem. K tomu připočtete Roučka, Hlavu, Tichého, Neumana, Hrubého, Hofmana a brankáře Hňupa. To je rovná jedenáctka!

„My to zvládneme i takhle. Já svým hráčům věřím a na nějaké oslabení jádru si nehraju," říkal Čurda a bez hnutí brvou dodal pochopitelně v nadsázce, že někteří trénovali, ale do Semic je nebral, protože nemají formu.

Ale na hřišti to legrace nebyla. Domácí kousali, jak to šlo, nakopávali míče na své šikovné útočníky Holana s Koštýřem a první před pauzou Charváta prostřelil.

„Oni by se víc hodili na MS v ragby, které právě začalo, některé zákroky byly fakt na hranici. My jsme se s tím srovnávali dost složitě, ale na mou zodpovědnost jsem hráčům v pauze řekl, že zariskujeme a hru otevřeme. Kdo neriskuje, nic nemá," usmál se Čurda, jehož tým byl s postupujícím časem nebezpečnější, byť i soupeř mohl vstřelit druhý gól.

Nakonec se ke dvěma standardkám postavil šutér Motlík a vývoj otočil. Ani mu nevadilo, že u druhé rány uklouzl, míč stejně skončil u tyče. „Jsem rád, protože v Semicích moc týmů nevyhraje. I kvůli prostředí," dodal Čurda.