Už předtím delší čas marodil se stehenním svalem a do zmíněného utkání ani nechtěl nastoupit. „Říkal jsme trenérovi, že nemám natrénováno. Jelikož nás ale bylo málo, tak jsem to zkusil," řekl. Při zmíněném souboji si přetrhl křížové vazy v levém kolenu a ačkoliv jsou po operaci v pořádku, do dresu se ještě neoblékl a kdoví, zda tak ještě někdy učiní.

Dá se říct, že celý loňský podzim se po následných potížích s lýtkovým svalem připravoval naplno tak, aby byl schopný absolvovat letošní zimní přípravu a později zasáhnout do i do zápasů. „Také přes Vánoce jsem běhal, skákal a cítil se bezvadně. Ale hned první lednovou neděli mě opět píchlo v pravém lýtku," přiblížil borec s téměř stovkou startů v nejvyšší soutěži na kontě.

Měsíc dal lýtku klid a stačilo dvacet minut běhu, aby se trhlinka ve svalu opět ozvala. Rehabilitaci nejspíš uspěchal.

Většině tréninků kladenského týmu je nadále přítomný, ať ze současné funkce vedoucího mužstva nebo jako hráč, který se i v šestatřiceti letech snaží o plnohodnotný návrat na zelený trávník.

Cesta to bude dlouhá a nikdo neví, zda skončí šťastně. „Jsem domluvený s trenérem, aby se mnou na jaře nepočítal. Pokud to bude takhle pokračovat dál, tak pověsím kopačky na hřebík," prohlásil ´Bárt´ Bartoš s tím, že pokud se jeho zdravotní stav zlepší, nebude se bránit možnosti být připravený alespoň jako náhradník.

Tréninky s mužstvem sice absolvuje, ovšem jede podle svého individuálního plánu, který je založený víceméně na posilování.

„Víc bohužel nemohu dělat. Nevymlouvám se a nevymýšlím si. Kdo mě zná ví, že mě hodně mrzí, když se nemohu s kluky připravovat naplno," uvedl Bartoš a přiznal, že pohyb a výdej energie potřebuje k životu, proto ho aktuální situace pořádně štve.