Vaše rozhodnutí asi hodně lidí překvapilo…

To možná ano, ale to je život. Moje důvody byly ryze osobní, musím se teď věnovat své práci. Když to tak řeknu, tak každý máme svou hypotéku a bez práce ji nezaplatíme. Já mám v ČEZu pod sebou padesát lidí od Jesenice přes Kladno až po pražské Letňany. Řešíme poruchy, odstávky, vedení máme v Ostravě. Skloubit to s fotbalem bylo stále obtížnější.

Tým o tom věděl?
Nevěděl, nechtěl jsem to. Jeli jsme na vítězné vlně, chtěli jsme něco dotáhnout. Proto jsem to držel pod pokličkou a sdělil to pouze vedení klubu, protože ve Vraném se ke mně chovali vždycky hodně korektně a já chtěl to samé. V kabině to bylo něco jiného, tam bylo nutné uchovat klid a dobrou pohodu.

Do Vraného jste přišel spíš s visačkou bývalého rozhodčího a původně jako pomocník hrajícího trenéra Michala Davida. Velmi rychle jste ukázal, že jste výborným trenérem, postup je toho důkazem…
Víte, nebylo o mě jako trenérovi. Já jsem si řekl, že kluky nebudu učit fotbal. Ten všichni umí, něčím prošli. Jako hlavní úkol jsem si předsevzal dobré vztahy v týmu. To si myslím že se povedlo. Parta je teď na Vraném skvělá, snad to tak bude i dál.

Přece jen ale zlé jazyky tvrdí, že vztahy s hvězdou mužstva Josefem Galbavým nebyly úplně ideální. Stejně tak se záložníkem Matouškem.
Podle mého názoru v každé komunitě nějakou třecí plochu najdete, vranskou kabinu nevyjímaje. Jenže my jsme všechno vždy vykomunikovali a já se vždycky snažil osobní zájmy potlačit. Co se týče Pepíka Galbavého, toho si moc vážím. Vždyť ten kluk hrál ligu, přesto mi jako trenérovi nikdy nepodkopl nohy a nezpochybňoval moje rozhodnutí.

Co dál, uvidíme vás na fotbale?
Tak to určitě. Hned to nebude, ale určitě se vrátit chci. Už určitě ne jako rozhodčí, ale teď bych si v horizontu půlroku až roku rád vylepšil trenérskou kvalifikaci, trochu se vzdělat.

Znáte už svého nástupce? Přece jen bydlíte s maminkou Ondry Zelenky, na jehož výchově jste se podílel. Nepřinesl nějaké info z šatny?
Kdepak. Řešili jsme teď jiné věci, také příjemné. Ondra promoval, je bakalářem. Ostatní kluci si užívají volno po sezoně, takže nevím nic.

A co bude důležité, aby nový trenér zvládl?
V realizačním kádru zůstane Vašek Danda a to je pro Vraný výhra. Je to duše zdejšího fotbalu, Vraňák každým coulem, dobrák a pro kluky doslova dýchá – udělá vše, co jim na očích vidí. Navíc by měl zůstat i Karel Pražák, což je také výborné. Já sám jsem pak klukům při odchodu řekl, že fotbal na téhle úrovni je pořád hlavně o dobré partě. Oni ji mají, ale je to moc křehká věc, musí ji dobře opečovávat.