Vítězové potvrdili, že mají dobrý tým, v němž působí několik hráčů Meteoru. Mohli by prý hrát střed divizní tabulky. „Byl to klasický první přípravný zápas po únavě z náročných tréninků," řekl k duelu hrající asistent Tomáš Procházka.

Jelikož mělo Kladno několik absencí, včetně dvou hráčů, kteří se omluvili před utkáním (Neuman, Pechr), nastoupilo s řadou méně zkušených hráčů, čehož soupeř využil a trestal prohrané osobní souboje, časté chyby v rozehrávce i neschopnost udržet vepředu balon.

Ne všechno ale bylo ze strany Kladna špatné. Parametry měl jeho druhý gól, při němž obraně utekl Bořík (na 4:2). Poslední branku utkání vstřelil hlavou T. Procházka a vůbec prvním novoročním střelcem byl J. Růžička (na 3:1).

Ve středu v 18.30 vyběhnou fotbalisté Kladna k druhému utkání zimní přípravy. Na umělém trávníku v Rynholci jim budou soupeřem třetiligové Štěchovice.

Ty přiveze exkladenský kouč Zbyněk Busta, jemuž měl dělat nově asistenta Tomáš Řepka. Místo něj je druhým koučem, známý bývalý brankář klokanů Radek Sňozík, jenž je stále gólmanem celku od vltavské přehrady.

„Utkání s Třeboradicemi jsme brali spíš jako kondiční záležitost. Výsledek vůbec neřeším. Spíš mě zajímalo, jak vypadají hráči, které jsem dlouho neviděl," vrátil se k sobotnímu duelu kouč Ivan Pihávek.

Na středeční utkání se SK připraví jiným způsobem než na Třeboradice, proti nimž trenér neřešil postavení hráčů na hřišti. Hrál na tři stopery, jelikož měl hodně hráčů do ofenzivy.

Co se týče kádru, kouč tvrdí, že je domluvený s Davidem Čížkem, že zůstane v Kladně. Pokud by se ale nepodařilo udržet navrátilce Kamila Výborného, byl by tým do jarní části divize oslabený o dva borce.

Určitě totiž skončil Ladislav Kolmistr a hostování nejspíš neprodlouží Petr Růžička. „Nedá se nic dělat, taková je situace. Posily v tuto chvíli v úvahu nepřicházejí," uvedl Pihávek.


Třeboradice – Kladno 5:3 (3:1).
Branky Kladna: J. Růžička, Bořík, T. Procházka.
Kladno 1. půle: Smrkovský – Hanzlík, Veselý Suchý – J. Procházka, Bystřický – Štoncner, J. Růžička , Kalina – Bořík, Kraus.
Kladno 2. půle: Kleinmond – Hanzlík, Veselý, Suchý – T. Procházka, Bystřický – Štoncner, Borák, Šíma – Bodnár, Kraus.