Že půjde o tuhý boj, ve kterém to bude jiskřit, se dalo vzhledem k důležitosti utkání předpokládat. Vše začalo odpískanou penaltou proti domácímu celku, po které se Chlumec ujal vedení. „Byli jsme jasně lepší a soupeře jsme nepustili za půli. Bohužel ale selhal lidský faktor. Penalta nebyla a poškozeni jsme byli i dalšími rozhodnutími, ať už to byly ofsajdy, nebo fauly,“ měl jasno domácí trenér Václav Šlehofer.

Přesto se Rožmitál dočkal vyrovnání, když po přestávce vymetl šibenici Morav. Domácí byli při chuti, ale pak přišla osudná 75. minuta a zkrat rožmitálského Tomáše Drechslera. „Vystřídaný hráč s číslem 11, Tomáš Drechsler, napadl čárového sudího Leoše Hanáka, do kterého prudce vrazil. Sudí následně upadl a z fyzických a psychických důvodů nebyl schopen pokračovat ve hře. Všemu předcházelo nařízení rohového kopu ve prospěch hostujících hráčů a situace proběhla před opětovným navázáním hry,“ popsal situaci v zápise o utkání hlavní rozhodčí Igor Čechmánek.
Zápas byl následně ukončen. „Na základě této situace jsem duel okamžitě ukončil. Vše jsme zapsali do zápisu ještě před jeho uzavřením a potvrzením vedoucích mužstev, kteří s tím byli seznámeni,“ upozornil v zápise hlavní arbitr Čechmánek.

I. A třída: Hřebeč - Nový Knín 4:1
Ševci neuhlídali Sedláčka

Tým Rožmitálu se ale brání. „Celý zápas nás poškozovali. Náš hráč byl od rozhodčího několik metrů a vůbec se ho nedotkl. Upadl sám,“ vyjádřil se k incidentu Šlehofer, který už v té době seděl na tribuně, kam byl vykázán z lavičky za nevhodné chování směrem k rozhodčím. „Nešlo se udržet. Zápas nebyl podle mého názoru veden v duchu fair-play. Celé jaro pracujeme naplno, snažíme se čestně soutěž zachránit a v nejdůležitějším zápase se stane tohle,“ byl rozčarován rožmitálský lodivod.

Pod Třemšín dokonce dorazilo několik policejních jednotek, v jejichž doprovodu arbitři opouštěli areál. „Báli jsme se o svou bezpečnost. Vše proběhlo bez dalších incidentů,“ napsal v zápise Čechmánek.

Ze strany rožmitálských fotbalistů se nejedná o první podobné selhání v letošní sezoně. Stačí si jen připomenout podzimní duel šestého kola, který pod Třemšínem sehrála rezerva Dobříše. Tehdy neudrželi nervy rožmitálští hráči Holan, Pazderník a Pejsar, který podle zápisu rovněž strčil do asistenta rozhodčího a všichni inkasovali tresty.

I vzhledem k tomu se dá očekávat, že Rožmitál bude tvrdě potrestán. Kromě kontumace utkání ve prospěch hostujícího celku, zřejmě přijdou i další tresty. Je však otázkou, jak se rozhodne krajská disciplinárka. Předseda té okresní má však jasno: „Komise určitě přihlédne i k podzimnímu incidentu. Myslím si, že vyloučení týmu ze soutěže nehrozí, ale očekávám zřejmě vyšší odečet bodů a finanční pokutu. Uvidíme, počkáme si na rozhodnutí. Oddíl se proti němu může samozřejmě odvolat,“ řekl Eduard Škvára.

„Čekáme pokutu a trest pro Tomáše Drechslera. Určitě se ale budeme odvolávat,“ dodal Václav Šlehofer.

Ilustrační foto
Okresní dohrávku zvládl lépe příbramský Spartak