„Věděli jsme, že přes všechny řeči, že domácím o nic nejde, budou kousat. To se potvrdilo, hráli až do poslední minuty, zřejmě za někoho třetího," tvrdil kladenský asistent Karel Příhoda.

Jeho tým brzy vedl, když Tóthův trestňák hlavou zužitkoval Procházka. Ani sedm defenzivních hráčů v sestavě, ale nezabránilo okénkům v zadních řadách. „Hodně nás zlobil Mikolanda, jenž zrychloval hru, a přes kterého chodila většina akcí," přiznal Příhoda.

Nejprve přešel přes tři hráče Pruckner a vyrovnal, šest minut před půlí otočil stav Knobloch. Domácí měli i další možnosti, na druhou stranu při nich stálo štěstí po ráně Vavřiny do spojnice.

Po obrátce SK zlepšil pohyb, přidal na důrazu, agresivitě a začal hrát trpělivě po zemi. „Kluci si dali říct a někdy trošku se štěstím se nám podařilo skóre otočit," uvedl Příhoda.

Po přihrávce P. Růžičky srovnal placírkou Hanzlík, pak balon z patičky téhož hráče skončil dvacet čísel za brankovou čárou a výhru hostů jistil parádně vyřešeným brejkem střídající Vodička, jenž obešel Bustu a přehodil brankáře.

„Vyrovnávací gól nás uklidnil, pak už to byl válec," prohlásil autor dvou důležitých branek, včetně vítězné, Štěpán Hanzlík a dodal, že po změně stran podali týmový výkon.

„Po brance na 2:1 to bylo hodně nervózní, v kabině jsme si řekli, že musíme a dali jsme to," uvedl vytáhlý mladík, jenž se na sklonku první půle vysunul na hrot.

Sportovní ředitel klubu Eduard Novák by byl rád, kdyby si na poslední utkání našli cestu hráči a fanoušci ostatních týmů z Kladenska, i z těch nejmenších vesniček. „Bude to zápas o život, přijďte nás povzbudit!" řekl.