I na dalších místech skončily pražské kluby, když druhé místo obsadila Sparta a třetí Bohemians 1905. Nejlepší Středočeši z Mladé Boleslavi obsadili čtvrtou příčku, když získali stejně bodů jako Bohemka, ale měli s ní horší vzájemný zápas.

Mladí fotbalisté Slavie se letos radovali celkem potřetí. K triumfům v kategoriích U13 v Rokycanech a U9 před týdnem v Hradci Králové přidali další titul i nejmladší hráči v kategorii U8. Slavia za celý turnaj ani jednou neprohrála. Základní skupinou prošli červenobílí bez jediného zaváhání a s plným bodovým ziskem postoupili do Zlaté skupiny. Stejný kousek se podařil i Spartě, která v pěti utkáních dosáhla impozantního skóre 46:7.

Ve Zlaté skupině, kam se probojovaly nejlepší celky, už dokázala udržet neporazitelnost jen Slavia. Sparta totiž podlehla Slavii 2:5 a Mladé Boleslavi 3:4. Slavia naopak zvládla i vyvrcholení turnaje suverénním způsobem. Ve Zlaté skupině neztratila ani bod a s plným ziskem 21 bodů a se skóre 49:18 si z Příbrami odvezla vítěznou trofej. Do Prahy míří i další dvě medaile – stříbrné patří Spartě a bronzové Bohemians.

Příbramský závod Českého poháru v triatlonu ovládli v hlavních kategoriích Jan Volár a Jitka Rudolfová.
Triatlonová elita v Příbrami! Hlavní kategorie ovládli Volár a Rudolfová

U Ondrášovka Cupu je již od prvního ročníku Středočeský krajský fotbalový svaz v čele s jeho předsedou Miroslavem Libou. „Středočeský krajský fotbalový svaz je u projektu od začátku a samozřejmě se snažíme maximálně pomáhat. Já se pravidelně finálových turnajů účastním, což je pro mě vždy nádherný zážitek.“

Každý finálový turnaj Ondrášovka Cupu měl své patrony a v Příbrami jimi byli úspěšní trenéři mládeže Václav Černý a Antonín Barák, jejichž synové hrají v Ajaxu (Černý) a Udine (Barák).

Synové jiných slavných otců brali v Příbrami individuální ocenění. Nejlepším hráčem turnaje byl vyhodnocen Jan Nezmar, syn člena Klubu ligových kanonýrů a bývalého hráče Opavy, Liberce nebo Slovácka a současného sportovního ředitele Slavie Jana Nezmara. Nejvíce gólů pak nastřílel Lukáš Kobylík, jehož otec David hrával ve své kariéře v Olomouci, Štrasburku nebo Bielefeldu.

Oba synové známých fotbalistů se ve svých odpovědích vzácně shodli. „Hraju na různých postech. Líbí se mi Ronaldo a taky Gareth Bale a chtěl bych někdy hrát za Real.“

Lišili se jen v jedné odpovědi, kdyby se jim nepodařilo dostat se do Realu. „Nebo bych chtěl hrát za Slovan Liberec,“ hlásil mladší z Nezmarů a menší Kobylík taky zůstal věrný rodinné tradici: „Anebo budu hrát za Sigmu.“

Nejvíce finálových turnajů, celkem tři, vyhrála Slavia (U8, U9 a U13). Dvě prvenství získala Sparta (U10 a U12) a jedno Hradec Králové (U11).

Ilustrační foto.
Časté chyby cyklistů: jízda bez helmy a s taškami na řídítkách