Pokud třetiligoví borci SK budou s Kunicemi remizovat, musí se dát na modlení, aby v souběžně hraném utkání prohrály Karlovy Vary v České Lípě alespoň o dva góly. Vítězství naopak znamená záchranu  minimálně na úkor Strakonic.

Taková je matematika před utkáním posledního  kola ČFL, v němž Kladno hostí v 10.15 hodin třetí  Kunice.

Podle kapitána Pavla Bartoše vládne v kabině po výhře v Horních Měcholupech dobrá nálada. Je prý cítit i větší sebevědomí. „Doufám, že kluci na ně vlétnou a potřebné tři body získají. Nic jiného nebereme," uvedl.

Všimli jste si, že mluvil o spoluhráčích? Důvodem je, že se v neděli vykartoval… „To víte, že mě to mrzí, myslím, že faul na žlutou to nebyl. Na lavičce ale nebudu chybět," řekl Bartoš.

Vezmeme-li  v potaz, že v trestu je také Jiří Růžička a s pomocí Bohemians nelze počítat, není SK před utkáním v dobré výchozí pozici. 
„Očekávám, že ti, kteří dostanou důvěru, budou hrát od první minuty tak, jako druhý poločas v Měcholupech. Všichni ví, že jde o všechno,"  prohlásil asistent trenéra Karel Příhoda,

Hosty přiveze kouč Zdeněk Hašek. Sám uznává, že květen nebyl pro jeho tým dobrým měsícem.   V máji ztratil šanci na první příčku, kterou měl  dlouho v pronájmu.

„Bylo v tom víc aspektů, ale vzhledem k tomu, že mužstvo prošlo generační obměnou, jsem s devětapadesáti body spokojený, stejně jako s tím, že jsme třetí rok za sebou hráli na špici tabulky," řekl Hašek.

Do svého rodného města přiveze tým, v němž budou chybět hráči širšího kádru Dukly, jimž dal dovolenou.

„Nastoupí hráči z její juniorky a ze starších ti, kteří nebyli tolik vytěžovaní," prozradil kouč s tím, že v příštích sezonách bude spolupráce s ligovým týmem ještě užší.  Jinak by si tak malá obec nemohla ČFL dovolit.

Ač Kunice nepřijedou v nejsilnějším složení, motivaci mít budou, a ne jednu. Potvrdil to i Kladeňák Jiří Veselý, kterého vyřadilo zranění ramene, s nímž podstoupil operaci.

„Osmdesát procent sezony jsme byli první a pokud nebudeme bodovat, mohli bychom spadnout až na páté místo. Mladí kluci také budou hrát o šanci a ve hře jsou i prémie za vítězství," řekl Veselý a dodal, motivaci bude mít i trenér Hašek, jenž  končí jako hlavní kouč a přesune se na pozici sportovního ředitele. „Určitě se  bude chtít loučit vítězně," tvrdil Veselý.