„Mají úplně nové mladé běhavé mužstvo, které nemá co ztratit. My se na druhou stranu do dobře bránícího soupeře logicky těžko dostáváme," řekl trenér Kladna Ivan Pihávek (foto), který byl po poslední porážce hodně rozmrzelý.

Připustil, že po šestihodinovém rozboru videa z brozanského duelu zřejmě přistoupí k změnám v sestavě a způsobu hry, tak aby více využívali kvalit a schopností mladého střelce Kroutila, který umí udržet balon i ve složitých situacích. Dokazoval to v první půli nedělního utkání v Brozanech, kde byl při každém souboji dohrán.

V druhé části k němu balon po zemi nedošel.

„Na druhé straně to mají útočníci soupeře snadné, protože se v obraně dopouštíme hrubých taktických a pozičních chyb," zlobil se Pihávek na zkušené borce defenzivy a opřel se i do neméně protřelé záložní řady.

„Míče musí dojít k útočníkovi. Dáme dvě přihrávky a účinnost třetí je pouze třetinová. To musíme výrazně zlepšit," prohlásil Pihávek.

Na oba soupeře čeká v sobotu těžký, podmáčený terén s trhajícím se trávníkem. Kdo se s podmínkami lépe vyrovná, bude mít v rukávu žolíka.