SLANÝ – NESPEKY 0:1 pk
Naposledy koncem září se slánští fotbalisté těšili z tříbodového zisku. Od té doby bodově pouze paběrkují, přičemž v posledních třech kolech nezvládli ani penaltové rozstřely. V sobotu byl v páté sérii jediným neúspěšným exekutorem stoper Čablík.

K tomu Slaňáci neumějí střílet góly. V posledních čtyřech utkáních dali jediný, a to ještě z pokutového kopu, který proti Příbrami proměnil Galbavý.

„Ani poslední podzimní zápas nám nevyšel podle představ,“ posteskl si vedoucí mužstva Milan Šúr s tím, že v tabulce hůře postavené Nespeky hrály tradičně od podlahy. „Byl to zápas plný osobních soubojů a s malým počtem šancí na obou stranách,“ uvedl Šúr. Největší ze strany celku z Benešovska reflexivně nohou zlikvidoval brankář Sedlák, z domácích borců byli blízko gólu hlavičkující Vimr a nad pálící Čablík.

BEROUN – TUCHLOVICE 6:3
Už začátek utkání naznačil, kde bude největší problém tuchlovických borců. Prvnímu gólu v jejich síti předcházela hrubka mladého gólmana Pospíšila, jenž namazal balon přímo na nohu soupeře.

„V podstatě všechny góly, které jsme dostali, byly podobně laciné,“ povzdechl si trenér Karel Příhoda, jehož tým prohrával už 0:3. Na přelomu poločasů se však dostal díky zásahům Hadriky a Brnovjáka na dostřel jediné branky.

„V tu chvíli to vypadalo, že je dostaneme, pak jsme ale udělali během čtyř minut tři příšerné hrubky, které soupeř okamžitě potrestal. Za to ho musím pochválit,“ prohlásil tuchlovický lodivod, který své svěřence nezatracoval.

„Přes negativní výsledek jsme herně ostudu neudělali,“ mínil a podotkl, že domácí ho trošku zklamali, poněvadž je
viděl ve dvou předešlých utkáních, v nichž se mu líbilo, jak si počínali ve hře jeden na jednoho.

„Teď to tam vůbec nebylo. Hráli dlouhé balony a chodili do brejkových situací. Vůbec si s námi nevěděli v některých chvílích rady. Pokud bychom si nedali pět polovlastních branek, tak byl výsledek úplně jiný,“ řekl Příhoda. Labutí písní hostů byla trefa kapitána Hafenrichtera na konečných 6:3.

LHOTA – SEMICE 5:1

Lhota si poslední zápas povedeného podzimu užila a po jasné výhře okupuje třetí příčku tabulky. Vedla už po devíti minutách po první ze dvou branek Borka. Do půle se prosadili i Zlata a po krásné akci Zlaty s Kuncem také kanonýr Kudela.

Když se následně nechala vyloučit opora hostů Holan (dvě žluté během dvou minut), stal se zápas lhoteckou exhibicí.

Dokonce až takovou, že trenér Zdeněk Kudela vyslal v závěru na hrot velezkušeného obránce Tomáše Vlasatého. Ten v posledních týdnech „machroval“, jak mu to v tréninku pálí a že by strčil do kapsy i slovutné forvardy Kudelu ml. a Bednáře. Teď se mu řečičky krutě vymstily.

První tutovku poslal do gólmana, to ještě zachránil gólovou dorážkou Popok. Po druhé už s provinilým úsměvem klesl do kolen, však také jeho střela mířila deset metrů vedle…

„Pán bůh mě potrestal. Pustili se do mě úplně všichni, od spoluhráčů po posledního fanouška. Prý s nimi mám v zimě chodit trénovat, že mě to naučí,“ smál se dobrák Sása, který se po návratu z Hostouně cítí ve Lhotě výborně.

„Jsme třetí, skoro jistě zachránění a můžeme klidně koukat i na boj o čelo. Proč ne, já měl vždycky rád, když bylo o co hrát,“ dodal jeden z nejbáječnějších fotbalistů, kteří na trávnících Kladenska běhali v posledních dvaceti letech.