„Jako velký problém se dnes jeví špatné manažerské rozhodnutí při angažování nebo naopak neangažování určitých hráčů a zranění opory týmu Martina Hladíka,“ uvedl Pavel Horák v tiskovém prohlášení, které klub z Prahy-východ zveřejnil k nelichotivému postavení tradiční volejbalové bašty.

O tom, že se doplnění mužstva nepovedlo, svědčí nejen výsledky. Se třemi zahraničními hráči už se na Odolce stihli před novoročním pokračováním sezony rozloučit. Srbský smečař Nenad Ćosić a polský blokař Marcin Bachmatiuk nepřesvědčili svými výkony, Stevena Moralese povolaného k návratu za Martina Hladíka rovněž vyřadilo zranění.

Sportovní ředitel FK Mladá Boleslav Jaroslav Bílek.
Boleslavský fotbal posiluje Jaroslav Bílek

„V současné době vedení klubu tipuje možné posílení nebo doplnění týmu,“ poznamenal Horák a připomněl, že termínem uzavření extraligových soupisek je poslední lednový den.

„Úkolem pro zbytek sezony je posunout se v tabulce výše. Naším cílem i nadále zůstává účast v předkole play off,“ dodal sebevědomě Horák. V praxi by to znamenalo smazat v devíti zápasech devítibodovou ztrátu.

Antonín Barák
Barák se neprosadil a dostal stopku. Udine bralo jen bod

Jeden z šéfů oddílu se také vyjádřil ke spekulacím o prodeji extraligové licence, ke kterým podle něj nahrává i nynější postavení týmu. „Pravdou je, že majitel dostal nabídku, ale vedení klubu o prodeji s žádným subjektem nejedná a ani to nemá v úmyslu,“ ujistil Horák s tím, že klub ve spolupráci s hlavními partnery začíná pracovat na další sezoně.

„Věříme, že současná situace se nám společně podaří překonat a dokážeme poskočit v tabulce na pozice podle našich stanovených cílů,“ uzavřel Pavel Horák.

Lužec sestřelil rezervu Dobrovice šesti gólyLužec sestřelil rezervu Dobrovice šesti góly
Lužec chce na jaro útok snů, hledá dalšího střelce
Jiří Veselý (uprostřed), hrdina turnaje Josefa Fujdiara. tady je s bývalým koučem Kladna I. Pihávkem a spoluhráčem M. Tóthem.
Fujdiarův turnaj opanovala Ebárna. Zářil Veselý převtělený do gólmana