Krejsa před zápasem mluvit nechce, to je pochopitelné. Pouze vyřídil, že po utkání se o svoje dojmy rád podělí.

Dodejme, že v lize už delší čas působí jako asistent kladenský Martin Leška, nyní ho čeká na lajně zápas Karviná – Slovácko.

Čekatelem, který zatím řídí duely národní ligy, je Tomáš Švagr, rovněž na něj by mohla brzy přijít řada.

Na sousedním Rakovnicku je jasnou jedničkou Pavel Franěk, který s grácií zvládl i nenávistnou bitvu Slavie s Plzní. V nadcházejícím kole jede na Spartu (s Teplicemi), ale jen jako VAR. Z Rakovníka je také Milan Vyhnanovský, další z čekatelů, který by se mohl dočkat v závěru podzimu.

V první lize sice aktuálně nepůsobí Petr Blažej, ale ten zase vedl jako šéf komise rozhodčích Středočeského krajského fotbalového svazu prestižní workshop arbitrů ERA SKFS v Hostivaři. Sekundovali mu místopředseda komise Karel Hrubeš, nováček na listině rozhodčích FIFA Jan Petřík a už zmíněný Milan Vyhnanovský. Téma komunikace a řeči těla pak vedl Václav Mitáš.

Co se řešilo nejvíc? Správné provedení volných kopů v blízkosti pokutového území nebo signalizace asistentů. Ani tentokrát nechyběla delegace na vybrané středočeské zápasy podle výsledků ze semináře.

Seminář navštívila také rozhodcovská legenda Ivan Grégr. Ten po konci kariéry napsal s Vladimírem Zemánkem svižné dílko Černá svině, i když se zejména jeho tehdejším kolegům moc povedené nezdálo. Nicméně téměř osmdesátiletý chlapík odřídil osmnáct derby pražských „S“ a to zaslouží úctu.

Petr Blažej vedl seminář rozhodčích v Hostivaři.Petr Blažej vedl seminář rozhodčích v Hostivaři.Zdroj: SKFS