Jestli Bonnie Tyler potřebuje ve svém největším hitu hrdinu (I Need A Hero!), možná se měla podívat do Hostouně na Kladensku. Jeho hráči za deset let prošli z okresních soutěží až do divize, vlastně postupují po dvou letech. V neděli dokonali na domácím hřišti vstup do divize, navíc v utkání, které se jim opravdu herně vyvedlo a mohli nastřílet mnohem víc branek než pět.

A také hned po utkání po zásluze na hřišti i v klubové restauraci Na Kyrově slavili. S efektními tričky, zelenobílou hymnou a pochopitelně vinnými bublinkami.

„Je to splněný cíl i sen dohromady. A završení desetileté práce, kdy jsme začali klub budovat na nových základech," usmíval se šťastný předseda Sokola Jiří Hondl. Ani on si nepamatuje, že by vesnický klub z Kladenska divizi hrál. „Jsem rád někde první a teď bude záležet na tom, jak se s tím popasujeme. Soutěž bude těžká, pro nás nová, ale máme podmínky, máme i solidní hráče a snad neuděláme ostudu," věří podnikatel, i když sám přiznává, že na výboru jako jediný pro postup do divize nehlasoval. A pokud by měla Hostouň postoupit ze třetího a horšího místa, zatrhl by ho.

Jenže hráči i trenéři úkol splnili, čeká je odměna. Jaká, to Jiří Hondl prozradit nechtěl. „To je velké tajemství, ale bude a hezká! Kluci včetně trenérů si ji zaslouží. Generace, která se tady dala dohromady, je úspěšná, postup si zaslouží a my jako funkcionáři uděláme maximum, aby se jim fotbal u nás hrál dobře," povídal hostouňský předseda.

Dramatickou obměnu kádru neplánuje, šanci dostanou prakticky všichni, kdož si divizi vykopali. „Plánujeme přivést tři hráče, kádr byl totiž dost úzký a trápila nás zranění. Velké jméno? Na jedno myslím, ale zatím ho říkat nebudu, jednáme," usmál se šibalsky.

Oslava divizního postupu Sokola Hostouň

Zdroj: Youtube