„Kdo rozumí fotbalu tak ví, že takováto utkání jsou nejhorší.  Soupeř má prakticky jakousi poslední možnost, aby se dostal nahoru a zvedl se. Je to utkání o šest bodů, jako bychom hráli o sestup," prohlásil kouč s tím, že bude záležet na každé maličkosti.

Kladno po utkání v Domažlicích souží marodka. Určitě nebude stoper Vavřina, jenž nemůže došlápnout na nohu, start Bartoše je vyjádřen poměrem 50:50, ale spíš se s ním nepočítá, nemocný je Rouček a stále  netrénuje Hajník.

Trenéři tak mají k dispozici dvanáct třináct hráčů, tudíž jim nezbylo než požádat o pomoc ve vršovickém  Ďolíčku.

Do zápasu s Hlavicí chtějí Žižku, jenž v Domažlicích v průběhu utkání zaskočil na postu středního obránce. „Podal tam ligový výkon. Je to stoper se vším všudy," pochvaloval si Drahokoupil, jenž bude mít k dispozici také vytáhlého podhrotového borce  Potočného a zřejmě i Orolína.

Trenéři očekávají, že co se týče nasazení, bojovnosti a odvahy, podají hráči takový výkon jako v Domažlicích, kde odehráli zatím nejlepší podzimní partii.  „Říkali nám tam, že jsme byli nejhouževnatější soupeř," poznamenal Drahokoupil.  

Kladno a Hlavice mají jedno společné – venku hrály čtyřikrát a ani jednou nebodovaly. „Můžu slíbit, že uděláme maximum, aby to tak zůstalo i po sobotě," prohlásil Drahokoupil, jenž začíná mít permanentní obavy z rozhodčích, byť jejich utkání na Kladně dosud byla z jejich strany v pořádku.