Doberské uvolnění

Velká Dobrá už po sérii nezdarů potřebovala vyhrát a proti Tatranu Rakovník B se jí to po výsledku 3:0 povedlo stylově. Mladý soupeř se sice snažil, ale konečně trochu kompletní Doberáci vládli. Do vedení je poslal krásnou ranou přes hlavu Honetschläger, po přestávce se zase trefil záskok za distancovaného Noska – Machek. Jeho parádní oblouček z 25 metrů skončil v šibenici – 2:0. Poslední gól dal Jícha dvacet minut před koncem po nádherné míchačce Libecajta. „Už jsme to opravdu potřebovali a kluci za třemi body šli. Mělo to konečně grády, ale i tak musíme tým dát v zimě dohromady," je jasné trenéru Petru Fímanovi.

Staňka naháněli marně
Výraznější zklamání panuje po poslední kole snad jen v Unhošti. Ta sice bleskově vedla nad Mutějovicemi gólem Neubergera, ale soupeř do půle vyrovnal a ve druhé části byl lepší – vyhrál 4:2. „V první půli jsme byli lepší, měli jsme vytěžit víc," litoval unhošťský Adam Kindl.

Unhošť dostala rekordně rychlý gól na úvod druhé části, v šesté vteřině jí potrestal Staněk. Neuberger ještě z penalty za faul na Šourka srovnal, ale pak už vládly Mutějovice a jejich nejlepší hráč Staněk. Dvakrát vygumoval obranu a předložil kamarádům jasné šance, které proměnili. „Byl to nejlepší individuální výkon hráče, jaký jsem v soutěži viděl," vysekl Staňkovi poklonu Adam Kindl.

Moravec spasil Hřebeč
Hřebeč bojuje nejvíc s kamarády z Unhoště, na jejichž hřišti už rok hostuje a moc jim za to děkuje. Na závěr vyválčila bod s Hýskovem (3:3) a před Unhošť se dostala.

Hřebečáci bez zkušeného tria Vořechovský, Kott, Čáp dvakrát vedli, nejprve po trefě Bambura a poté 2:1 po ráně Moravce. Ale když už se zdálo, že výhru uhájí, fauloval mladý Synek trochu naivně Steinera a Hýskov z penalty srovnal. Hýskov pak euforie využil a devět minut před koncem šel do vedení, nicméně Moravec stihl parádní ranou v 88. vyrovnat. „Ještě jsme pak měli dvě šance, ale štěstí jsme si už asi vybrali u rány Moravce. Remíza odpovídá," hodnotil spokojený manažer Hřebče Štěpán Sádecký, jehož tým možná ještě odehraje první dvě kola jara v Unhošti, aby své úplně nové hřiště hned neponičil.

Zlonice žijí, Jeneč přežívá
Důležitá bitva se odehrála ve Zlonicích, kam poprvé v historii přijela Jeneč. Domácí po boji vyhráli se štěstím 2:1, jejich pozice v tabulce se hodně vylepšila, zatímco Jeneč je tom ještě bídněji než byla.

„Zápasu by odpovídala remíza, tentokrát se na nás usmálo štěstí," přiznal bez vytáček kouč Zlonic Jiří Hubáček. Jeho tým poslal do vedení po čtvrt hodině Samek po skvělé příhře Demetera, ale po pěti minutách srovnal Hořánek a Jenečské kombinace byly nebezpečnější, Kotík dokonce pálil do tyče.

Rozhodla 62. minuta, kdy domácí Samek nabil střídajícímu Veselému a ten procedil míč mezi nohama Charváta.
Jeneč sice mohla srovnat, ale když Hořánkova bomba v 87. minutě skončila na spojnici, body zůstaly ve Zlonicích.

„Štěstí s námi dnes nehrálo a čeká náš krušné jaro," přiznal jenečský Vladimír Kučera, v jehož týmu musel na stoperu nastoupit více než padesátiletý trenér Šafařík.

Domácí Jiří Hubáček viděl tvrdou bitvu na těžkém terénu a přiznal, že by rád mužstvo posílil. „Hlavně by se na jaro měl vrátit Vimr, to je zásadní hráč," raduje se.

Braškov zničily hlavičky
Jestliže Jeneč čeká mrazivá zima, pak Braškov hodně chladná. Tým sice ke konci podzimu zabral, ale poslední zápas na hřišti druhého Nižboru nezvládl. Prohrál 1:5. „Kluci mě neposlouchali. Řekl jsem ji, že Nižbor má skvělé standardky a dostali jsme tři góly hlavou," žehral trenér Jaroslav Želina.

Úvod byl přitom braškovský. Tyčka břevno do 7. minuty, pak další šance. Ale gól padl po první standardce Nižbora, Postupně skóre nerostlo na 3:0, před půlí ale P. Maňkoš z penalty vykřesal naději a vzápětí se rána Nachtigala otřela o břevno.

Po změně stran ale přišlo vyloučení P. Maňkoše za kritiku rozhodčího a pak i další dva hodně laciné góly.