Nástup do zápasu ještě ze strany Hostouně nebyl špatný. Hrála kombinační a rychlý fotbal, měla i pár slibných šancí. Zlom přišel asi 25. minutě, kdy po pěkné individuální akci Inemana rozhodčí neponechal výhodu a odpískal faul. "Přitom Jirka souboj ustál a šel sám na gólmana. Jak už to chodí, tak nedáš - dostaneš!" hořekoval asistent trenéra Hostouně Roman Pavelec, a měl pravdu, protože obranu jeho týmu chytře překonal výtečný Rouček a do poločasu se mu to povedlo ještě jednou. "Je ve skvělé pohodě," radoval se předseda Slavoje Petr Kovář.

Jeho tým hned po změně stran zvýšil na umělce v Rynholci na 3:0 a od té doby už kraloval. Hostouň potěšil jen hezkou ranou Motlík a v závěru zpoza vápna Zajac. Za Slavoj dal dvě branky Kolbaba, po jedné pak Houha a Tichý. 

Velká Dobrá - SK Kladno "B" 1:1 (1:1),1.A. tř., 13. 8. 2022, Martin Zimerman
Čapek zachránil parádou bod, Junek nikoliv. Doberáci zuřili a mají dva vyloučené

"Po relativně slabším začátku, což u nás začíná být pravidlem, jsme přebrali iniciativu a začali jsme být nebezpeční hlavně díky rychlému přechodu do útoku. Druhý poločas byl čistě v naší režii, soupeř odešel fyzicky a nestíhal zachytávat náběhy našich neustále aktivních hráčů. Dva obdržené góly byly trošku zbytečné a padly hlavně díky polevení koncentrace, ale to se vzhledem k průběhu dá klukům odpustit," hodnotil Petr Kovář a dodal, že do jara je optimistou. "S tímhle přístupem se nebojím říct, že budeme bojovat o nejvyšší příčky," neskrývá.

Zato Hostouň má týden na přemýšlení, co vylepšit. "Bohužel po třetí inkasované brance to byl náš konec s pěknou hrou, od té doby jsme hráli bez nápadu a nabídky. Za stavu 4:1 jsme si sice nějaké šance vypracovali, jenže jsme nedali a naopak soupeři tam spadlo všechno," dodal posmutněle Pavelec, jehož tým bude muset v sobotu proti Lánům tasit trochu jiný kalibr.

I. B třída: Braškov (v zelenobílém) doma přibrzdil rozjeté Vraný a porazil ho 2:0.
Generálka last minute: oslabené Lány čapnuly ve Vraném trojku

David Hrubý na dvou frontách

Zajímavou postavou soboty je záložník Slavoje David Hrubý. Dopoledne odehrál přípravu proti Hostouni, odpoledne už pak hrál za Velkou Dobrou, kde strávil většinu kariéry, mistrák I. A třídy proti Kralupům (druhý poločas). "S Velkou Dobrou máme dobrý vztah, poprosili nás o výpomoc. Je sice risk půjčovat hráče, ale my víme, že David je ze železa. S výpomocí souhlasil a myslím, že nezklamal, odehrál téměř celý druhý poločas a dobře. Je vidět, že je fyzicky na skvělé úrovni," chválil Hrubého Petr Kovář.