„Dalo to hodně práce. Přece jen v tomhle termínu se koná ještě turnaj v Kolíně (13. ledna) a ne všem rozhodčím se chce cestovat dvě soboty po sobě na celou sobotu pryč. Zvlášť, když pak v sezoně tráví na hřišti celé víkendy. Ale povedlo se, poprvé budeme mít osm týmů,“ těší hlavního pořadatele Adama Kindla, který píská řadu let, je šéfem komise rozhodčích na Kladensku a zároveň také trenérem elitního týmu I. A třídy – Hřebče.

Turnaj na Kladensku se koná vlastně potřetí. Nultý ročník ovládlo Kladno, slavilo pak i triumf v prvním ročníku. Pokaždé mužstvo tvořené borci pískajícími vyšší soutěže.

Pavel Patera // Rytíři Kladno - HC Slavia Praha 0:2, přípravné utkání 22. 8. 2017
Rytíře těší výkony posil, s Tonem nejednají

„Takhle to máme rozdělené, druhý tým tvoří kluci z okresních soutěží. Ale v turnaji jde hlavně o to potkat se s kamarády, posedět, popovídat, užít si pohodovou sobotu,“ hlásí Adam Kindl.
Ten připravuje i středočeský výběr, který o Vánocích hraje na nejprestižnějším českém turnaji rozhodčích v Tachově. Skončil tam šestý hlavně kvůli smolné prohře s pozdějším vítězem – Karlovými Vary. Nad těmi vedli Středočeši 3:0, ale padli 3:4. „To byla škoda, ale rok po roku se o místo zlepšujeme. Kdyby se mi neomluvili výborní Příbramáci Doubrava s Malým a rakovnický Vodrážka, měli jsme šanci vyhrát to. Uvidíme za rok,“ těší se už teď Kindl.

My dodejme, že se bude hrát ve dvou skupinách systémem 4+1 a řízení zápasů připadlo dvojici Říha – Jandák. Snad budou pod drobnohledem přísných kolegů – profíků úspěšní.

Ilustrační foto
Před očesáním kol a poškrábáním nezachránil auto ani plot