Loni čtvrtý celek Pražského přeboru v první půli zaostal v efektivitě zakončení, která byla jednoznačně na straně domácích, za něž skórovali Krupička, Hájek a z trestňáku Trnka.

"Půlku první půle jsem měli problémy s napadáním soupeře, jehož kvalita se prokázala. Věděl, co hrát," řekl trenér Zdeněk Hašek a pochválil brankáře Kudrnu, jemuž jednou pomohla tyčka.

V dalším průběhu se dostávali do šancí i domácí, kteří s nimi uměli naložit.  "Jsem rád, že se organizace naší hry zlepšila," těšilo Haška.

Po změně stran udělal devět změn. Nastoupila po dlouhém herním výpadku i testovaná nová tvář, obrovitý stoper Brůžek, jehož muskulatura jen dokazuje, že je kondičním trenérem v jednom známém pražském hotelu.

"Výpadek na něm byl vidět, ale klid na míči a přehled tam byl znát. Teď bude důležité, jak rychle ho dokážeme rozhýbat," prohlásil Hašek.

Jeho tým hrál od 60. minuty v deseti po zranění Dukáta, přičemž inkasoval na 3:1. "Museli jsme pak ustoupit od určitých herních návyků do ofenzivy," podotkl Hašek.

Poslední gól vítězů, kteří nastoupili bez lehce zraněných Čurdy, Zachariáše a Tichého, vstřelil hlavou Šilhan.

Hostouň 1. půle: Kudrna - Šupina, Burant, Viduna, L. Krupička - Marek, Honcharenko, Kabele - Trnka, Hájek, Krndžija.
Hostouň, 2. půle: Pettik - Vlasatý, Motlík, Brůžek, L. Krupička - Hanuščík, Vašák, Honcharenko - Mach, Šilhan, Dukát.