„Kanaďany tenhle týden nečekám. Jestli, tak v horizontu čtrnácti dnů. Jsou rozjednaní dva útočníci a jeden bek, ale jestli se to povede dotáhnout, to nevím. Neříkám, že to vyjde, ale mohlo by to vyjít," usmál se trenér Jindřich Lidický.

Některé nové hráče už ale na ledě měl. Mezi nejznámější jména patří Lukáš Mensator, který vyztuží brankářskou dvojku Cikánek – Švihálek namísto uvažovaného sparťana Lukáše. 

Vůbec nejzkušenějším hráčem, který přišel na zkoušku, je Marek Posmyk. V Kladně už tenhle robustní šestatřicetiletý bek hrával (20011/12), ale byl zraněný a pak se obě strany nedohodly. 

Rytíře trápí příliš mladá obrana. Ještě se ale pořád nedohodli s Davidem Růžičkou, byť trénoval, novými tvářemi se zkušenostmi jsou Slovinec Jurij Repe z Třince a navrátilec z Manchesteru Petr Hořava. V útoku zkouší štěstí syn kustoda Petráka Michal, který hrál roky ve francouzském Epinalu.

Také ústecký Kloz (naopak v Ústí podepsal Jiří Kuchler), či syn pěvecké legendy z 80. let Hložek.

Hráči hodně zvučných jmen, jako Petr Ton, nebo Petr Tenkrát, ti s Rytíři netrénují. „U Tenkráta je to spíš manažerská věc, podle mého je smlouva s ním rozvázaná. V přípravě tedy není, ovšem nic není nemožné," řekl Lidický.

Věc může mít i návaznost na Petra Tona, který se zatím nerozhodl. Kdyby Kladnu kývl, třeba by podle zdrojů Deníku naskočil i Tenkrát.

„Pořád jsme v kontaktu a uvidíme, jestli to vyjde nebo ne. Petr (Ton) má nabídky z extraligy a při jeho schopnostech by logicky asi ještě rád extraligu hrál. Nicméně s námi jedná hodně konstruktivně a férově," dodal Jindřich Lidický.

Pár hodin po rozhovoru však Petr Ton podepsal smlouvu v Kometě Brno.