Jelikož toho od začátku jara moc neodehrál, dostával se do herní pohody pomaleji. „V prvním kole jsem nastoupil v Karlových Varech, pak byla odložená utkání, a když už se hrálo, tak přišlo nešťastné vyloučení," připomněl Samek okamžik, po němž vyfasoval tři utkání natvrdo.

Zahrál si až v Chrudimi, kde ale nastoupil na kraji obrany. „Nikdy jsem se netajil tím, že na postu stopera se cítím nejlépe. Hraji tam v podstatě celý život. Na druhou stranu máme středních obránců  dost, a když bylo potřeba někoho přesunout jinam, tak já jsem byl první volba," řekl skvělý hlavičkář, který si zahrál i ve středu zálohy.

Konkurence na místě stopera je v Kladně velká. Hrát tam vedle Samka mohou Rada, Procházka, Vavřina či dva borci z Bohemky.

„Je paradoxní, že máme asi deset obránců a skoro všichni ho mohou hrát. Během jarní sezony jsme snad nenastoupili ve stejném složení obrany, pak je to horší na souhru a defenzivní práci  celého týmu," mínil student České zemědělské univerzity, jehož čekají koncem května státnice. 

Celý článek najdete v sobotním vydání Kladenského deníku.