Právě nováček ze severu Čech bude prvním divizním týmem, který v roce 2016 přijede na stadion Františka Kloze. „Je to úvodní domácí zápas a uděláme maximum proto, abychom byli úspěšní," řekl trenér Ivan Pihávek, který stejně jako v podzimním utkání očekává extrémně bojovného soupeře, jenž dřel do poslední minuty, aby udržel těsné vítězství.

„Někteří jeho hráči dohrávali v křečích," dodal kouč SK s tím, že sami doplatili na nemohoucnost v útočné fázi.

V premiérovém utkání v Lounech Kladno smazalo dvougólovou ztrátu až v posledních deseti minutách. Po rozstřelu prohrálo 3:4.

„Nepovedl se nám první poločas, to víme všichni. Byla tam nevýrazná hra obrany, na kterou se musíme v tréninku zaměřit. Myslím, že její mladý střed to nezvládl hlavně hlavou. V druhém poločase však byl její výkon kvalitnější," podotkl Pihávek.

Mužem závěrečných minut je v posledních třech mistrovských utkáních Stanislav Skořepa, který se je koučovým žolíkem. Vždy ke konci utkání střídal a pokaždé vstřelil důležitý gól. V Lounech stihl i asistenci.

„Má však nevyzpytatelnou povahu a talent od pánaboha. Je to ďáblík, u kterého vím, že když přijde na hřiště, tak se něco stane. Buď vstřelí gól nebo dostane červenou. Vždy přinese oživení," smál se kladenský kormidelník, jenž ale neví, zda ho v sobotu dopoledne postaví od začátku nebo ne.

„Vylepšila se jeho tréninková morálka, a kdyby dokázal přenést do utkání to, co třeba v pondělí předváděl na tréninku, tak mu bude Kladno malé. Musí si to ale srovnat v hlavě. Kdyby tomu dal víc a chtěl se prosadit, tak by mohl něco dokázat," řekl Pihávek.

O jiných změnách v sestavě neuvažuje, maximálně se mohou prohodit hráči na jednotlivých postech. Na marodce zůstává Tóth, který už začal trénovat s balonem.

Litvínov před týdnem doma podlehl Horním Měcholupům 0:1 a v tabulce je třetí od konce.

Kladno zůstalo druhé a nadále má suverénně nejlepší ofenzivu. Penaltové rozstřely mu ale nejdou – ze šesti pět prohrálo.

Nejlepšími střelci jsou autoři pěti branek – Marek Tóth, Václav Kalina a Tomáš Procházka, který bude kvůli třízápasovému trestu scházet ještě jedno utkání.