Dvěma zásahy se na výhře podílel útočník Marek Tóth. „Sice jsem dal dva góly, herně mi to ale nelepilo," tvrdil autor už pěti podzimních branek. Skóre zápasu otevřel, když si odražený míč navedl přes dva hráče podél šestnáctky a technickou ránou posadil balon k tyči. „Brankář moji střelu moc neviděl," mínil.

Domácí vyrovnali pět minut před poločasem. Po situaci tři na tři mířil do odkryté klece Pavlíček. Po obrátce dostal hosty podruhé do vedení opět Tóth. Po faulu na J. Růžičku poslal přímý kop do levého horního rohu. „Venca Kalina mi říkal, abych to zkusil obstřelit a naštěstí to tam padlo," usmíval se.

Když pak v selhal v dvou šancích Kolmistr, pojistil výhru Kladna tři minuty před koncem Suchý, kterou ostrou ránou do středu branky proměnil pokutový kop. „Do strany jsem si extra nevěřil. Doufal jsem, že skočí," přiznal Filip Suchý, který vzal na svá bedra velkou zodpovědnost.Kdyby nedal, kdo ví, co by poslední minuty přinesly.

Tradiční exekutor už T. Procházka byl v té době vystřídaný. „Když je třeba remíza, tak penalty většinou dávám. Proto jsem si věřil. Nebál jsem se toho," uvedl mladý bek Kladna, jenž sebevědomě sebral balon Veselému.

Stejně jako s Libiší byla desítka nařízena za faul na P. Růžičku, jenž se chtěl svým typickým způsobem zbavit obránce, ten ho však vzal přes fajfky, takže sudímu nezbývalo nic jiného než ukázat na penaltový puntík.

Severočeši promarnili v úvodu utkání tři možnosti, dvakrát pálili vedle, jednou se blýskl brankář Tesař. „To byl začátek, než jsme se probudili," mínil Suchý s tím, že to byl těžký a vyrovnaný zápas.

Jeho tým prý podal spíš bojovný výkon. Podle něj se fotbalově trošku hledají. K vítězné sérii dodal: „Venku hrajeme uvolněněji než doma."

Litoměřice – Kladno 1:3 (1:1).
Branky: 40. Pavlíček - 16., 52. Tóth, 87. Suchý z PK. ŽK: M. Pokorný, Beran, Svoboda, V. Pavlíček, M. Novotný, Macháček - Veselý. Rozhodčí: Tvrdík. Diváci: 398.
Kladno: Tesař – Suchý, Veselý, Pechr, Kalina – Štoncner (82. Čížek), T. Procházka (66. J. Procházka), J. Růžička, Kolmistr (85. Šíma) – Tóth – Hanzlík (58. P. Růžička).