Byli mezi nimi i hráči na podzim hostující v jiných klubech a také Kladeňáci, kteří v SK jen hostovali. Na první trénink ale mužstvo nevyběhlo.

Hráči byli přednostně obeznámeni s děním v klubu. Potom, co neplnil závazky, od týmu nejspíš odejde subjekt, který ho převzal 1. července minulého roku s tím, že se pokusí posunout fotbal v Kladně tam, kam patří. Bohužel zatím nedokázal zajistit dostatek prostředků a tím nesplnil závazky. K mužstvu se tak zřejmě vrátí  bývalé vedení v čele s předsedou klubu Josefem Drahotou.

Ten k hráčům promluvil a slíbil, že jim budou vyplaceny z klubové pokladny alespoň lednové mzdy. 

V novém roce se mluvilo o tom, že hráči budou první trénink ignorovat, poněvadž jim nebylo uhrazeno několik výplat. „Uvažovali jsme nad tím," přiznal kapitán mužstva Tomáš Procházka.

Trenér Ivan Pihávek se před tréninkem sešel s radou starších hráčů (bratři Procházkové, Kalina, Veselý). „Kluci budou normálně šlapat dál, takovou mám od nich informaci," řekl s tím, že letošní přípravný blok bude hlavně ze začátku tvrdší než v minulosti.

„První týden ale bude rozjezdový a až příští se do toho opřeme, protože na závěr podzimu jsme měli fyzický deficit," řekl kouč.

Už příští víkend vstupuje Kladno do turnaje Meteoru.